F-16 Div 1 höst
Stenungsunds IF F97/99 - G-S Orust FC  1-1 (1-0)
Fantastiskt spel idag och obesegrade igen

Idag var det riktigt roligt att se tjejerna, visserligen blev det ”bara” oavgjort men det struntar jag i. Med en normal målvakt i SIF målet hade vi med lätthet hängt in ett gäng bollar till. Vi fick svaret varför deras målis var så bra. Det var nämligen våran Marres systerdotter, målvaktsgenerna finns i kroppen med andra ord.

Nog om detta, match började rätt så jämn men efter ett tag fick vi ett över tag och kunde trycka på. Jennie var den som var mest på hugget och skapade ett antal lägen, men ovan nämnde gjorde kanonräddningar.

Efter en halvtimma ökade trycket mot SIF målet men vi kom inte närmare än en räddning på mållinjen på ett avslut av Malin. De sista fem lyfter hemmalaget upp spelet lite och får en hörna. På den blir de lite flipperspel innanför straffområdet innan bollen går ut till SIF:are som får till ett skott som rinner igenom fem sex spelare och i mål. Strax innanför vår högra stolprot dessutom, inget flyt med andra ord. Målet kändes väl sådär rättvist, men å andra sidan hade de skapat en del ”nästan läge” som vår backlinje hade tagit hand om.

I andra halvlek kom vårt spel igång riktigt med ett underbart passningsspel. Cornelia ägde sin del av mittfältet och kunde dirigera den samma. Malin Flisan var över allt, Rebecka och Jasmin var spelbara på sina kanter hela tiden och våra anfaller hade löpningar från instruktionsboken. Och när hemmaget väl försökte starta ett anfall var Matilda och Ida där och tog han om bollen och startade ett nytt anfall. De första tjugo minuterna var nog bland det bästa vi spelat i år.

Och den välförtjänta utdelningen kom tillslut. Inte helt oväntat var det Jennie som gjorde det, men det behövdes två avslut för att överlista ”Lill Marre” . Jennie kommer in från vänsterkanten och får till ett bra skott som räddas, men på hugget som hon är tar hon hand om returen och dundrar upp den i nättaket.

Vi slappnade av efter kvitteringsmålet och Stenungsundskorna kunde komma upp och jämna ut spelet lite. Sedan var det full fart framåt igen, det var frilägen, välplacerade skott m.m. men bollen ville inte in och vi fick nöja oss med en pinne.

Alla i laget gör en kanoninsats idag och det är extra kul att se Matilda och Nanna som fick rycka in på kort varsel göra en sån kanonmatch. Men vi hade en tjej idag som jag vill ge ett riktigt välkomnande till. Trots att hon inte spelat fotboll på ett bra tag så märktes det direkt att takterna satt kvar. Underbart att få nöjet att hälsa Erika Larsson välkommen till oss.

Och Jennie fortsätt så, sex mål på tre senaste matcherna, inte illa.

0 min. Jennie, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
3 min. SIF, avslut utanför, vänster om målet
5 min. Hörna SIF från höger
5 min. SIF, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
5 min. Jennie, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
15 min. Jennie, avslut utanför, höger om målet
15 min. Jennie, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
22 min. Hörna G-S Orust FC från höger
24 min. BYTE Matilda in - Jasmine ut
26 min. BYTE Erika in - Nanna ut
26 min. SIF, avslut utanför, vänster om målet
28 min. Jennie, avslut utanför, höger om målet
28 min. Flisan, avslut utanför, höger om målet
29 min. Malin, avslut utanför, vänster om målet
31 min. Jennie, farligt avslut strax över ribban
31 min. Jennie, farligt avslut som blockas av en spelare
33 min. Hörna G-S Orust FC från höger
33 min. Malin, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
34 min. SIF, avslut utanför, vänster om målet
36 min. SIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
36 min. BYTE Jasmine in - Christine ut
37 min. Hörna SIF från höger
37 min. !!! MÅL 0-1, SIF långskott strax innanför högra stolpen

40 min. Flisan, avslut på mål som målvakten lätt tar
42 min. Rebecka, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
42 min. Jennie, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
43 min. Jennie, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
43 min. Hörna G-S Orust FC från höger
46 min. Flisan, avslut, över målet
50 min. Emelie P, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
52 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
58 min. Jennie, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
59 min. Flisan, avslut på mål som målvakten lätt tar
61 min. !!! MÅL 1-1, Jennie närskott högra delen av målet. Assist: egen retur
61 min. BYTE Nanna in - Erika ut
62 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
66 min. SIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
68 min. Malin, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
69 min. Hörna G-S Orust FC från höger
69 min. Flisan, farligt avslut som blockas av en spelare
69 min. Jennie, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
69 min. Jennie, friläge, målvakten räddar
71 min. Nanna, avslut på mål som målvakten lätt tar
71 min. Nanna, avslut utanför, höger om målet
74 min. SIF, avslut, över målet
76 min. Malin, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
78 min. SIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
79 min. SIF, farligt avslut strax över ribban
79 min. BYTE Erika in - Jasmine ut
80 min. SIF, avslut utanför, höger om målet