F-16 Div 1 höst
IK Rössö F17 - G-S Orust FC  3-5 (2-5)
Vi fick vår revanch

I dag var det ett riktigt taggat gäng som gick ut på plan sugna på revansch efter förlusten i DM. Vi tog tag i spelet direkt och hade några bra chanser att få pillet in bollen. Närmast var vi redan i tredje minuten då vi fick en trippelchans med deras målvakt vägrade att kapitulera.
Efter en stund kom hemmalaget in i matchen och kunde skapa några lägen. Bl.a. fick de en dubbelhörna, den första styr Lisa ut. Den andra blir desto farligare, i röran framför mål dimper bollen ner och en Rössöspelare klackar in den på volley. Vet inte riktigt vad som hände men det ställde alla spelare och bolluschlingen rullade retfullt in i mål. Men det var inte nog med det, fyra minuter senare får de ett friläge som de ökar på ledningen till 2-0.
Vårt spel gick i stå en kort stund, men när chocken lagt sig kom vi igång igen. Efter ett mönsteranfall där Sofia spelar fram Emelie. Emelie drar iväg ett stenhårt skott som målisen inte kan hålla och som skjuten ur en kanon kom Jennie och slog in returen.
Målet tände oss och vi började skapa chanser igen. På en hörna var Emelie på vippen att kvittera, tyvärr räddades bollen på mållinjen. Nu börjar skönliret ta fart ute på plan och det resulterade i mål omgående när Sofia frispelar Jennie som iskallt lurar målvakten och gör 2-2. Sedan var det dags för Sofia att hänga in den på en framspelning av Cornelia, tror jag.
Det var inte nog med detta, två minuter senare gör Sofia 4-2 efter en tilltrasslad situation på en hörna från Flisan. Nästa mål skall jag gladeligen erkänna att jag inte såg för det kom så fort att jag inte hunnit skriva ner det förra. Men om jag förstod det rätt var det ett inspel från Frida som Sofia målade på. På åtta minuter hade vi vänt ett 0-2 underläge till 5-2, mycket starkt gjort.

I andra fick vi ett mål i baken ganska omgående men sedan var det stopp målfabrikationen. Vi fick istället njuta av två lag som spelade otroligt fin fotboll med ett passningsspel som självaste Pep Guardiola hade varit avundsjuk på. Och det blev ju inte sämre av att vi var det laget som spelade finast.

Gött jobbat tjejer.

0 min. Hörna G-S Orust FC från höger
3 min. Jennie, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
3 min. Sofia, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
3 min. Hörna Rössö från vänster
3 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
5 min. Malin, avslut, över målet
7 min. Sofia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
8 min. Rössö, friläge, målvakten räddar
8 min. Rössö, farligt avslut strax över ribban
11 min. Hörna Rössö från vänster
12 min. !!! MÅL 0-1, Rössö klackar in bollen strax innanför högra stolpen
13 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
16 min. !!! MÅL 0-2, Rössö friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
22 min. !!! MÅL 1-2, Jennie slår in en retur högra delen av målet. Assist: Emelie P
22 min. Hörna G-S Orust FC från höger
22 min. Emelie P, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
24 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
25 min. !!! MÅL 2-2, Jennie friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sofia
27 min. !!! MÅL 3-2, Sofia skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen. Assist: Cornelia
28 min. Jennie, avslut utanför, vänster om målet
28 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
29 min. BYTE Jennifer in - Jennie ut
29 min. !!! MÅL 4-2, Sofia slår in en retur strax innanför vänstra stolpen. Assist: Flisan
30 min. !!! MÅL 5-2, Sofia närskott vänstra delen av målet. Assist: Frida N
33 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
34 min. Rössö, farligt avslut som blockas av en spelare
34 min. Hörna Rössö från vänster
35 min. Rössö, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
39 min. Sofia, friläge, målvakten räddar
39 min. Hörna G-S Orust FC från höger
39 min. Irre, avslut utanför, höger om målet

40 min. BYTE Amanda in - Emelie P ut
43 min. !!! MÅL 5-3, Rössö lobbar bollen mitt i målet
44 min. Rössö, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
44 min. Hörna Rössö från vänster
44 min. Rössö, avslut utanför, vänster om målet
45 min. Irre, farligt avslut som blockas av en spelare
45 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
46 min. Amanda, avslut på mål som målvakten lätt tar
49 min. Rössö, farligt avslut som blockas av en spelare
49 min. Hörna Rössö från vänster
54 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
57 min. Sofia, farligt avslut som blockas av en spelare
60 min. Hörna G-S Orust FC från höger
60 min. Sofia, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. BYTE Jennie in - Cornelia ut
65 min. Jennie, friläge, avslut utanför
68 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
68 min. Jossa, farligt avslut strax över ribban
69 min. BYTE Emelie P in - Jennifer ut
70 min. Jossa, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
71 min. Jennie, farligt avslut strax utanför högra stolpen
73 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. Sofia, avslut utanför, vänster om målet
75 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
79 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
80 min. VARNING Malin