F-16 Div 1 höst
G-S Orust FC - Henåns IF F16  3-1 (2-1)
Vinst i derbyt och en bra seriestart

Så var vi igång igen med seriespel. En nystart där vårens serie är nollad och två nya lag har kommit upp. Vår första match blev ett derby mot våra Ö-kompisar Henån.

Matchen började i vår favör med ett par fina avslut redan i första minuten. Trycket höll i sig och det dröjde inte länge förrän Flisan hade dundrat in 1-0 via en Henånback. Vi fortsatte fördriva tiden med att spela på Henåns planhalva. Efter ca en kvart får vi en straff då vår i särklass starkaste straffskytt går fram och skall öka på ledningen, tyvärr blev fallet inte så utan bollen snek överkant på ribbans utsida. Strax där efter fick vi ett friläge som vi bommade.

Henån hade inta haft mycket att säga till om så här långt. Men så får de ett friläge som visserligen går utanför fast man såg att tjejerna från norr tände till. Strax efter blev det åter igen ett friläge, denna gång gjorde de inget misstag utan kunde runda Lisa och lägga in bollen i öppet mål. Huvudet börja hänga på några av våra spelare samtidigt som gästerna fick ny energi. Henån radade upp det ena anfallet efter det andra. Utan att överdriva var vi riktigt farligt ute ett par gånger.

I andra byter vi in Sofia. Det känns inte bra att en spelare kan lyfta ett lag så otroligt mycket, men det är bara att tacka och ta emot. All börjar helt plötsligt rulla boll igen, mycket beroende på den fina rörelsen det blev. Vi tog över matchen totalt och väntade bara på att målet skulle komma. Målet hade nog kommit rätt omgående om inte Henåns målvakt storspelat som hon gjorde. Det var räddningar både högt och lågt.
Ju längre matchen led utan vi fick hål på de började en lite oro sprida sig. Man kom ju ihåg deras farliga kontringar i första. Nu uteblev de tack vare vårt fina försvarspel. Oron försvann dock då Emelie P punkterade matchen med ett konstmål från ingen vinkel alls.

Gott med en bra start i serien. Även om inte spelet var på topp i 80 minuter får vi glädja oss åt den knappa timmen som vi gör en mycket bra match.

1 min. Christine, avslut på mål som målvakten lätt tar
1 min. Jennie, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
4 min. !!! MÅL 1-0, Flisan långskott vänstra delen av målet. Assist: Jennie
5 min. Hörna Henån från vänster
10 min. Christine, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
12 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
14 min. Christine, straff avslut strax över ribban
17 min. Emelie P, friläge, avslut utanför
17 min. Hörna G-S Orust FC från höger
18 min. Henån, friläge, avslut utanför
19 min. !!! MÅL 1-1, Henån friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet
20 min. Henån, friläge, målvakten räddar
24 min. Henån, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
26 min. Henån, farligt avslut som blockas av en spelare
26 min. Henån, friläge, avslut utanför
36 min. BYTE Hanna in - Emelie P ut
37 min. Malin, avslut utanför, vänster om målet
38 min. !!! MÅL 2-1, Emelie P närskott mitt i målet. Assist: Tara

0 min. BYTE Sofia in - Emelie P ut
2 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
3 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
5 min. Malin, avslut utanför, vänster om målet
6 min. Sofia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
7 min. Flisan, avslut, över målet
9 min. Henån, avslut, över målet
10 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
10 min. Jennie, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
11 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
14 min. BYTE Jennifer in - Klara ut
15 min. Sofia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
15 min. Hörna Henån från vänster
16 min. BYTE Emelie E in - Christine ut
17 min. Sofia, avslut på mål som målvakten lätt tar
18 min. Jennie, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
20 min. BYTE Emelie P in - Tara ut
21 min. Hörna Henån från höger
22 min. Hörna Henån från höger
24 min. Hörna Henån från höger
28 min. BYTE Klara in - Hanna ut
29 min. Henån, farligt avslut som blockas av en spelare
29 min. Henån, avslut utanför, höger om målet
30 min. Flisan, avslut utanför, höger om målet
32 min. Emelie P, avslut i högra krysset, målvakten räddar
33 min. Jennie, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
38 min. !!! MÅL 3-1, Emelie P långskott strax innanför högra stolpen. Assist: Malin
40 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar