F-16 div 1
G-S Orust FC - Bullarens/Tanum  6-2 (4-2)
Vi vann div.1 vår

Det blev inte de tänkta förutsättningarna till en seriefinal som vi trodde. Bullarn/Tanum fick nämligen stryk av Rössö i näst sista omgången. De hade visserligen en chans att komma före oss om de vann men nio mål, jag misstänker att varken vi eller våra gäster trodde detta skulle hända.

Det var inte det vanliga taggade GS som gick ut på plan idag, vet inte om de var deppiga att skolan slutat eller om det var gårdagens förlust för Svenskarna i EM.
Hur det än var, så var i alla fall minst en tjej på tårna. Hon började med ett skott i stolpen i tredje minuten, hade två giftiga avslut till innan hon åkte på sin första varning för året. I 20:e minuten gjorde hon mål genom att från egen planhalva driva igenom hela gästernas försvarslingen och iskallt näta.

Tre minuter senare får hon en intelligent framspelning av Emelie P och gör 2-0. Det tar inte lång tid förrän Emelie nickar en boll fram till henne igen och så var det 3-1. Jennie skapar en frispark fem minuter efter trean som hon lägger blixtsnabbt och vem är där och gör 4-1.

I andra var det lite lugnare i målprotokollet, nu blev det ”bara” ett mål. En brytning på mitten och ett kanonskott strax under ribban. I andra hade hon sex avslut på raken av totalt 17 i matchen. På gästernas bänk hörde man stön och ”inte hon nu igen” när vår underbara fick tag i bollen.

Vem var nu denna unga dam som ställde till med sådan oreda för motståndarna, jo det var inte helt oväntat Sofia.

Men det var faktiskt inte bara hon som var bra idag eller rättare sagt höjde sig över det vanliga. Malin var delaktig i det mesta, Cornelia var exemplarisk som mittback för att sedan vara ännu bättre när hon gick upp på mitten. Amanda jobbar som vanligt i det tysta och gör allt rätt. Och alla de övriga var kanon.

Men det var inte bara uppåt idag. Flisan fick en sträckning i låret, Emelie P åkte på en rejäl stukning i foten och Jossa fick nästan ingen luft. Dagens tunna bänk gjorde att Johanna fick ta på sig matchtröjan och göra sin första match som utespelare i serien istället för att vakta målet.

Matchen för övrigt tyckte jag inte vi kom upp i normal standard även om det var vi som förde spelet. Vi släppte till några farliga kontringar där Lisa fick visa vad hon gick för. Men de flesta av deras omställningar tog vår backlinje hand om. En av de häftiga sakerna var när Emelie blev inbytt och hon i första bollkontakten spelar fram Sofia till 2-0 och att vårt mål gick in att vinna med minst tre mål. För då var vi inte bara SERIESEGRARE utan också gjort flest mål och släppt in minst i serien.

Som sagt SERIESEGRARE, nu har vi satt pressen på oss att vara favoriter till att även ta höstserien. Vi får se hur vi klarar av det, bra med nya utmaningar.

0-2-0-2 Christine

1 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
2 min. Sofia, avslut i högra stolpen
4 min. Hörna Bull/Tanum från höger
7 min. Hörna G-S Orust FC från höger
7 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
8 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. Sofia, avslut på mål som målvakten lätt tar
10 min. Flisan, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
11 min. Malin, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
13 min. VARNING Sofia
14 min. Hörna G-S Orust FC från höger
14 min. Flisan, avslut på mål som målvakten lätt tar
15 min. Bull/Tanum, friläge, målvakten räddar
16 min. Bull/Tanum, avslut utanför, höger om målet
17 min. Jennie, avslut på mål som målvakten lätt tar
20 min. !!! MÅL 1-0, Sofia skjuter in bollen i vänstra krysset. Assist: Wallman
21 min. Hörna G-S Orust FC från höger
23 min. BYTE Emelie P in - Flisan ut
23 min. !!! MÅL 2-0, Sofia närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Emelie P
24 min. !!! MÅL 2-1, Bull/Tanum närskott strax innanför vänstra stolpen
26 min. BYTE Tara in - Rebecka ut
27 min. !!! MÅL 3-1, Sofia skjuter in bollen strax innanför högra stolpen. Assist: Emelie P
29 min. Bull/Tanum, avslut i högra stolpen
31 min. !!! MÅL 4-1, Sofia snabb frispark pass skott strax under ribban. Assist: Jennie
32 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
33 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
37 min. Jennie, avslut utanför, höger om målet
37 min. Jennie, farligt avslut som blockas av en spelare
38 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
39 min. !!! MÅL 4-2, Bull/Tanum friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
40 min. Malin, avslut, över målet

41 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
41 min. Jossa, avslut utanför, höger om målet
42 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
43 min. Bull/Tanum, friläge, målvakten räddar
43 min. Bull/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen
44 min. Bull/Tanum, farligt avslut som blockas av en spelare
45 min. Hörna G-S Orust FC från höger
45 min. !!! MÅL 5-2, Sofia långskott strax under ribban. Assist:
46 min. Sofia, avslut, över målet
46 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
47 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
52 min. BYTE Rebecka in - Emelie P ut
52 min. Bull/Tanum, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
55 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
56 min. Jennie, avslut på mål som målvakten lätt tar
56 min. Malin, avslut utanför, vänster om målet
57 min. Sofia, avslut i högra stolpen
58 min. VARNING Bull/Tanum
62 min. Bull/Tanum, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
62 min. Sofia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
63 min. Hörna Bull/Tanum från vänster
63 min. VARNING Bull/Tanum
65 min. VARNING Bull/Tanum
65 min. UTVISNING Bull/Tanum
66 min. Jossa, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
66 min. Jossa, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
68 min. Jossa, farligt avslut som blockas av en spelare
71 min. Jennie, avslut på mål som målvakten lätt tar
73 min. BYTE Johanna in - Jossa ut
74 min. Christine, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
74 min. Hörna G-S Orust FC från höger
76 min. Christine, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
78 min. Hörna G-S Orust FC från höger
79 min. !!! MÅL 6-2, Malin långskott i vänstra krysset. Assist: Amanda