F-14 div 2
G-S Orust FC - Stenungsunds IF  0-6 (0-1)
Tuff match mot serieledarna!

Hemmamatch mot obesegrade serieledarna Stenungsund kändes som en kul utmaning efter bra spel de senaste matcherna och med det ett förbättrat självförtroende hos tjejerna.
Tjejerna visade också direkt i matchinledningen att de inte hade någon överdriven respekt för motståndet. Vi ligger nära i markeringen, står upp i duellerna och ger våra motståndare en tuffare inledning än jag tror de räknat med. Vår backlinje och vårt mittfält uppträder bestämt och säkert under den inledande Stenungsundspressen. I takt med att vi märker detta börjar vi också etablera lite eget spel. Carro B på topp har vaknat på rätt sida i dag och är ständigt spelbar både som targetspelare och i djupled vilket skapar mycket oreda för motståndarnas backlinje. Vårt innermittfält vinner fler och fler bollar på mittplan och kan starta farliga omställningar. Längst bak har vi Lisa i mål som vaket styr undan några genomskärare på Stenungsunds snabba forwards genom att ligga lågt ute.
Det krävs en fast situation för att SIF skall få hål på oss. På en hörnvariant blir vi lite stillastående och en SIF spelare kan få skjuta 1-0 ostört på 1:a stolpen . Vi går till halvtidsvila med detta resultat efter en halvlek där SIF är det spelförande laget men där vi känner att vi är med i matchen. Med lite bättre passningskvalitet finns det gott om ytor för omställningar på våra anfallare och yttermittfältare när SIF flyttar fram mycket folk i sina anfallsförsök.
I andra halvlek tvingas vi möblera om laget lite efter att Fille fått astmaproblem men vi håller uppe spelet bra ändå. SIF är dock det tyngre och bättre laget och när de gör 2-0 i mitten på andra halvleken tar de över matchen helt och hållet. Vi blir ordentligt tillbakapressade och får lite för stora ytor mellan våra lagdelar när vi inte riktigt orkar på slutet. Slutresultatet blir till slut 0-6.
Mycket beröm ändå till tjejerna för de vågade stå upp, försökte att spela fotboll och att de bjöd på en bra kamp så länge de orkade. Var nöjda med er laginsats!!
Extra beröm till Carro B som gör sin bästa insats för året. Stark bollmottagare/bollvinnare, mycket löpvillig och ständigt på hugget både som anfallare och mittfältare. Hon var värd ett mål i dag men det kommer om hon fortsätter så här. Bra var också Lisa i mål med vaket spel med fötterna utanför straffområdet men mest minns vi nog dubbelräddningen på friläget i 1:a halvlek.
Det vi tar med oss från matchen är att vi närmar oss de bättre lagen men att vi får fortsätta med att förbättra vårt passningsspel och våra mottagningar. Det kommer!!