F-16 div 1
G-S Orust FC - KIF/SIF/HIF  7-0 (3-0)
Lisa räddade två straffar och Jossa dominerade

Idag (som alltid) var det en fröjd att se tjejerna. Det var en härlig glöd och inställning rakt igenom matchen. Våra mittfältare ägde det mesta på mitten, Amanda gör en klockren match och täcker upp för våra yrväder på ytterbackarna. Malin och Cornelia har fem ass ihop, bara att buga sig.

Riktigt roligt att se Tara som fick äran att spela från start idag, med lite flyt hade hon hängt in en redan i första minuten. Undra hur bra hon kan bli när flåset kommer. Anfallskolegan Emelie P gjorde som vanligt en bra match och var roten till många av våra farligheter. Flisan visade återigen att hon har en oerhörd kapasitet och spelsinne, jobbar och sliter och skapar oro hela tiden för våra motståndare. Sen har vi den sista ¼-delen av anfallarna idag, Sofia. För att inte känna sig helt hundra gjorde hon en okey insats, fem mål och en assist, med andra ord grymt bra.

Vi går över till matchen istället.
Som sagt vår första målchans kom innan minuten var slagen. Tara bryter och snurrar upp deras försvarare, tyvärr får hon inte till det avslutet hon önskar utan målisen kan ta bollen. Sen radade vi upp chanser, hade det inte varit för deras målvakt storspelat hade vi spräckt deras nolla ganska omgående. Nu tog det en kvart innan målet kom, men vilket mål. Jossa gör en 60-meters löpning från sin ytterback, får en väl avvägd djupledsboll av Sofia som det blir ett friläge av. Helt iskallt rullar hon in bollen i mål. Hela anfallet var bara så …
Ett par minuter senare bjöd Jossa igen och spelade fram Sofia som rullar in tvåan. Sofia gör även 3-0 denna gång var det Cornelia som gör en härlig framspelning.

Första halvlek var vi spelar vi riktig fin fotboll och har det mesta och det bästa. Men hade det inte varit för vår backlinje, hade nog Lisa fått det svettigt på deras kontringar. Nu avvärjde vi nästan alla.

I början på andra slappnade vi av lite och vips så var gästerna framme. Lisa får börja med en kanonräddning. Efter det fick Maja en svettig period då deras bäste och kvicke spelare satte henne på prov. De tre första närkamperna gick Maja ut som segrare, men sen var det stopp. I en maxlöpning mot mål ser det ut som om Maja har kontroll över situationen men sedan blir det ett 50/50 läge och det blåses straff.
Det var en riktigt bra slagen straff men en ännu bättre räddning. Vet inte hur Lisa bar sig åt men hon fick upp en hand och stoppade bollen. På returen var hon blixtsnabbt framme och styrde den till hörna innan någon han fram.
Minuten senare var det dag för Maja och Speedy Gonzales igen. Nu fick hon ett litet försprång i starten men Maja hängde på och störde, tyvärr ramlade hon och fällde Speedy igen och en ny straff tilldömdes. Vet inte om Maja räknade med att Lisa skulle ta denna med, iså fall kalkylerade hon rätt. Denna gång slogs straffen på andra sidan av Lisa, men vad hjälpte det. Som en panter var hon där och limmade bollen.
Det var nog rätt knäckande när vi går upp och gör 4-0 efter deras farliga chanser. Åter igen är det Jossa som gör en jättelöpning, viker av inåt mot straffpunkten och snor bollen precis framför deras målvakt för att sedan rulla in den i öppet mål.

Men KIF/SIF/HIF gav sig inte så lätt utan satte oss på prov igen. Först ett skott i ribban och sen en kanonräddning av Lisa på returen. Efter det hade den ett avslut i stolpen med.
Vet inte om luften gick ur dom där eller om det var att Sofia kom in igen. För helt plötsligt hade vår gudomliga, fantastiska och helt underbara Sofia hängt in tre baljor och fastställt slutresultatet till 7-0.

Förutom Rebecca, Ida, Klar, Hanna och Maja som hjälper oss att hålla nollan idag måste jag ösa beröm över Jossa. Hon var helt fantastisk idag, vad hon fick all kraft ifrån är mig en gåta. Skulle tippa på att hon sprang över milen och det med mängder av maxlöpningar dessutom. Det är bara att lyfta på hatten för Jossa idag, grymt bra jobbat.

En annan som gjorde en kanonmatch var Lisa, två straffräddningar, friläges räddningar, reflexräddning ar och många brytningar utanför straffområdet. Vad skall man säga, passa dig Marre för nu kommer hon.

0 min. Tara, avslut på mål som målvakten lätt tar
2 min. Malin, avslut på mål som målvakten lätt tar
3 min. Sofia, friläge, avslut utanför
4 min. Hörna G-S Orust FC från höger
6 min. Emelie P, farligt avslut som blockas av en spelare
7 min. Tara, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
7 min. Sofia, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
8 min. Hörna KIF/SIF/HIF från höger
8 min. Sofia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
13 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
15 min. KIF/SIF/HIF, friläge, avslut utanför
16 min. !!! MÅL 1-0, Jossa friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Sofia
18 min. BYTE Flisan in - Tara ut
18 min. !!! MÅL 2-0, Sofia skjuter in bollen strax innanför högra stolpen. Assist: Jossa
22 min. BYTE Maja in - Klara ut
26 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
27 min. !!! MÅL 3-0, Sofia friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Cornelia
31 min. Sofia, farligt avslut strax utanför högra stolpen
32 min. Flisan, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
32 min. Hörna G-S Orust FC från höger
32 min. Cornelia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
35 min. Jossa, avslut utanför, vänster om målet
35 min. BYTE Tara in - Sofia ut
37 min. Tara, avslut utanför, höger om målet
41 min. Flisan, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar

45 min. KIF/SIF/HIF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
51 min. KIF/SIF/HIF, STRAFF, Lisa gör en kanonräddning
52 min. Hörna KIF/SIF/HIF från höger
53 min. KIF/SIF/HIF, STRAFF, Lisa gör en kanonräddning
56 min. !!! MÅL 4-0, Jossa närskott högra delen av målet. Assist: Malin
58 min. KIF/SIF/HIF, avslut i ribban
58 min. KIF/SIF/HIF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
59 min. KIF/SIF/HIF, avslut i vänstra stolpen
59 min. BYTE Sofia in - Tara ut
61 min. !!! MÅL 5-0, Sofia närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Malin
63 min. BYTE Hanna in - Rebecka ut
64 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
64 min. Malin, avslut utanför, höger om målet
67 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
68 min. Malin, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
69 min. Sofia, avslut, över målet
70 min. !!! MÅL 6-0, Sofia friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Malin
74 min. BYTE Tara in - Emelie P ut
75 min. BYTE Rebecka in - Jossa ut
75 min. !!! MÅL 7-0, Sofia friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Malin
76 min. KIF/SIF/HIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
77 min. Flisan, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar