F-16 div 1
Herrestads AIF - G-S Orust FC  2-5 (1-1)
Till slut kom målen

Herrsta borta och spelplan Svalåsvallen i Skredsvik, det är vi inte riktigt vana vid. Även om inte gräsmattan var i bästa kondition ligger denna anläggning fantastiskt fint mitt i ingenstans.

Den härliga försommar värmen och att det var Herrestads F-97 vi mötte gjorde att gnistan inte var riktigt på topp. Trots detta tog vi tag i matchen direkt, hade några fina anfall men avsluten var bättre at önska. Hemmalaget var långt ifrån ofarliga och ställde till problem för vår backlinje ett antal gånger.
I mitten på första får HAIF en frispark mitt på vår planhalva. Frisparken slås lång med en oturlig studs som ställde Johanna och bollen for i en båge över henne och i mål. Kan inte påstå att detta var rättvist om man ser till spelet, men som sagt HAIF:orna var inte ofarliga när de kom fram.

Efter ribbträff av Jennie och skott strax över av Jossa så kom äntligen kvitteringen. Målet kom till på en framspelning av Jossa till Jennie, som i sin tur smekte fram bollen till Sofia som enkelt rullade in bollen i öppet mål.

Innan halvleken var slut borde vi tagit ledningen, men tyvärr är det så ibland, flytet är inte med.

Det var inte några muntra miner i halvlek, men när det var dags igen hade tjejerna peppat i gång varandra. Och detta märktes direkt, helt plötsligt började vi rulla boll och med det kom chanserna. Tyvärr hade inte skärpan i avsluten kommit igång i början av halvleken men man såg att snart måste bollen rulla in. För det var frilägen, skott strax över/utanför, två i virket, ja alla möjliga chanser man kan tänka sig. Tillslut kom ändå målet, Sofia frispelar Jennie som gör ett klockrent avslut i bortre burgaveln.

Dagens snyggaste mål var utan tvekan Flisans 1-3 mål. Från mitten springer hon ut till vänsterkanten på en boll från Sofia. Hon petar bollen förbi första motståndaren, passningsfintar nästa, snurrar upp den tredje och lurar tröjan av den fjärde innan hon iskallt placerar in bollen i mål.

En betryggande ledning och allt såg lugnt ut, då får hemmalaget en kontring som de skottlobbar över Johanna och så var det bara uddamålsledning igen. Som tur var svarade vi snabbt på deras mål, även här var det Flisan inblandad. Flisan får bollen vänd med ryggen mot mål, hon ser Tara som har ett bättre läge. Med en finbredsida lägger hon upp bollen för skott av Tara, Tara gör inget misstag utan dundrar in bollen i mål.

Minuten efter var det dags igen, denna gång var det Malin som stod för förarbetet. Några snygga tvåfotare och en öppnande djupledsboll till Sofia sen satt bollen i mål.

Att Sofia är en gudomlig fotbollsspelare vet vi ju alla, men idag visade hon en sida som inte alla kanske känner till. Med lite grus i avslutsmaskinerit är det lätt att huvudet börja hänga, men inte på denna guldklimp. Hon bara ökade farten, slet än numer och peppade igång sina lagkompisar istället och som sagt, till slut fick hon sin belöning med att få näta och tre poäng med sig hem.

Grym andra tjejer vi är stolta över er.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
1 min. Hörna G-S Orust FC från höger
1 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
2 min. Hörna G-S Orust FC från höger
4 min. Jennie, avslut på mål som målvakten lätt tar
5 min. HAIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
6 min. HAIF, farligt avslut strax över ribban
7 min. Sofia, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
10 min. Hörna HAIF från vänster
11 min. HAIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
12 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
13 min. Jossa, farligt avslut strax över ribban
14 min. Sofia, avslut, över målet
15 min. Jennie, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
16 min. Cornelia, farligt avslut som blockas av en spelare
18 min. !!! MÅL 0-1, HAIF frispark strax under ribban
19 min. Jennie, avslut i vänstra stolpen
19 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
20 min. Jossa, farligt avslut strax över ribban
26 min. HAIF,
27 min. !!! MÅL 1-1, Sofia närskott mitt i målet. Assist: Jennie
28 min. Hörna HAIF från vänster
30 min. HAIF, friläge, målvakten räddar
31 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
36 min. Jossa, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
36 min. Jossa, friläge, målvakten räddar
38 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
38 min. Jossa, avslut utanför, höger om målet
40 min. HAIF, avslut, över målet
41 min. Jennie, avslut på mål som målvakten lätt tar

ANDRA HALVLEK
40 min. BYTE Christine in - Amanda ut
43 min. Flisan, farligt avslut som blockas av en spelare
43 min. HAIF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
44 min. Hörna HAIF från vänster
45 min. Hörna HAIF från höger
46 min. Jennie, farligt avslut strax utanför högra stolpen
47 min. Sofia, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
47 min. Jennie, avslut i högra stolpen
47 min. Jennie, avslut i ribban
49 min. Hörna G-S Orust FC från höger
50 min. Hörna G-S Orust FC från höger
52 min. Malin, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
54 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
54 min. BYTE Tara in - Emelie E ut
55 min. Jossa, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
57 min. Jennie, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
58 min. !!! MÅL 2-1, Jennie friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Sofia
67 min. !!! MÅL 3-1, Flisan närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Sofia
68 min. Sofia, avslut, över målet
70 min. Jennie, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
72 min. Malin, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
72 min. Hörna G-S Orust FC från höger
73 min. Flisan, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
73 min. Jennie, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
75 min. BYTE Amanda in - Jossa ut
75 min. HAIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
77 min. Sofia, friläge, avslut utanför
77 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
79 min. HAIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
80 min. !!! MÅL 3-2, HAIF lobbar bollen högra delen av målet
81 min. Flisan, farligt avslut strax över ribban
82 min. !!! MÅL 4-2, Tara närskott högra delen av målet. Assist: Flisan
83 min. !!! MÅL 5-2, Sofia friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Malin
86 min. Hörna HAIF från höger