F-16 div 1
G-S Orust FC - IK Rössö Uddevalla  8-4 (4-1)
Målrikt igen

Det blev lite ommöbleringar i laget idag p.g.a. sjukdomar varav en av dom fick spelförbud på plats. Dessutom hade utan vår vetskap vi en på plan som inte var riktigt hundra, vi fick plocka av henne i halvlek. Som sagt sjukstuga i laget då var det ju tur att både Irre och Frida kunde va med på kort varsel, tack båda.

Det var lite ställningskrig i början av matchen, många bollar utan tanke men ett härligt krigande. Efter ett tag började vi hitta lite kombinationer och började skapa lite lägen. Jag vill inte påstå att Irres första mål var en inövad historia precis, men snyggt var det. Deras målvakt är långt ut i sitt straffområde och sparkar ut bollen. Det var väl inte hennes bästa träff men det blev i alla fall en perfekt passning till Irre som från 35 meter tryckte till med bredsidan över målisen och i mål.

Deras kvittering kom lika överaskande, det såg mest ut som ett misslyckat inlägg som lurade Lisa när bollen bara steg och steg för att sedan tappa farten strax bakom henne och i mål.

Efter det målet var det bara vi tills halvlekens slut. Jossa skapade några fina lägen som sånär resulterade. Trots många bra avslut var det inte hon som skulle bli skyttedrottning idag utan fick nöja sig med att vara assistdrottning istället (3ass). Nej det var Irre som kunde titulera sig med den fina titeln genom att göra ett äkta hattrick den sista kvarten. Fyra mål och 2 ass, tror hon var rätt nöjd med sin insatts. Och då inte för bara målen utan för hela hennes spelinsatts.

I andra blev spelet lite jämnare och framför allt öppnare, lite väl öppet för min smak. Men så länge målen ramlar in får det väl vara ok. Ett av de snyggaste målen idag var ett kvickt anfall där Irre spelar fram Jossa, som i hög fart skarvar in boll i mål, man bara njuter när man ser sånt. Emelies 6-2 mål gick inte av för hackor det heller. Kommer inte ihåg hur många som var inblandade i det och hur många passningar som förelåg målet, men många var det. Det jag mins var Fridas fina förarbete och Irres avgörande passning och givetvis Emelies iskalla avslut.
Åttan var rätt snyggt det med, efter ett långt anfall går bollen över till Emelie som på volley bredsidar fram bollen till Sofia som bara lägga in den i mål.

Det var kanske inte så konstigt att det blev tolv mål idag, för det var många duktiga spelare på plan och dom flesta av de var väldigt anfallsglada.

Underbart härligt att se Wallman idag, elva räddningar och de flesta var väldigt kvalificerade.

Det börjar bli lite tjatigt att berömma Ida varje match (även om hon var bäst idag igen), så det får bli Rebecka istället. Hon blir bara bättre och bättre och ger järnet hela tiden. En varning för tufft spel kanske man inte skall uppmuntra, men i detta läge räddade det oss nog från ett baklänges mål. Bra jobbat Rebecka.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
2 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
3 min. Rössö, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
3 min. Hörna G-S Orust FC från höger
4 min. Irre, avslut utanför, höger om målet
7 min. Rössö, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
8 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
9 min. Sofia, avslut utanför, vänster om målet
9 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
12 min. !!! MÅL 1-0, Irre skjuter in bollen högra delen av målet. Assist: -----
13 min. Rössö, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
13 min. Hörna Rössö från vänster
14 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
15 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
18 min. !!! MÅL 1-1, Rössö skjuter in bollen högra delen av målet
19 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
20 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
20 min. Hörna G-S Orust FC från höger
25 min. !!! MÅL 2-1, Irre närskott vänstra delen av målet. Assist: Sofia
26 min. Hörna G-S Orust FC från höger
27 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
27 min. Jossa, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
30 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
30 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
30 min. BYTE Christine in - Frida ut
36 min. !!! MÅL 3-1, Irre skjuter in bollen vänstra delen av målet. Assist: Jossa
39 min. !!! MÅL 4-1, Irre närskott vänstra delen av målet. Assist: Jossa

ANDRA HALVLEK
40 min. BYTE Jasmine in - Cornelia ut
41 min. Sofia, avslut, över målet
43 min. Irre, avslut på mål som målvakten lätt tar
43 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
43 min. Irre, farligt avslut strax över ribban
45 min. Rössö, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
47 min. !!! MÅL 5-1, Jossa närskott vänstra delen av målet. Assist: Irre
47 min. BYTE Tara in - Klara ut
48 min. VARNING Rebecka
49 min. Rössö, farligt avslut strax över ribban
50 min. Rössö, avslut på mål som målvakten lätt tar
57 min. !!! MÅL 5-2, Rössö skjuter in bollen vänstra delen av målet
58 min. BYTE Klara in – Christine ut
59 min. BYTE Frida in – Tara ut
62 min. Rössö, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
62 min. Irre, avslut utanför, höger om målet
63 min. !!! MÅL 6-2, Emelie P närskott vänstra delen av målet. Assist: Irre
64 min. !!! MÅL 6-3, Rössö skjuter in bollen högra delen av målet
65 min. Hörna G-S Orust FC från höger
66 min. !!! MÅL 7-3, Emelie P närskott vänstra delen av målet. Assist: Jossa
66 min. Jossa, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
69 min. !!! MÅL 8-3, Sofia skjuter in bollen vänstra delen av målet. Assist: Emelie P
70 min. BYTE Tara in – Irre ut
71 min. Emelie P, avslut på mål som målvakten lätt tar
71 min. Rössö, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
72 min. Irre, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. Hörna Rössö från höger
77 min. Rössö, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
78 min. Rössö, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
79 min. !!! MÅL 8-4, Rössö skjuter in bollen i vänstra krysset