F-16 div 1
Henåns IF - G-S Orust FC  0-3 (0-2)
Skön vinst i premiären

Seriepremiär, derby och match hemma fast borta vad mer kan man önska sig när säsongen äntligen drar igång. Jo, en seger och den kom med.

Med stor respekt för Henån efter de tre senaste mötena då vi torskat mot dem gick tjejerna ut sansade och bestämda att nu får det vara slut på det här. Lugnt och metodiskt tog vi tag i matchen och bara ökade efter hand.
Med ett bra tryck skapas ofta en del hörnor och så även i detta fall. Malin som var hörnläggare idag matade den ena fina hörnan efter den andra, avsluten ven runt stolparna men tyvärr inte innanför.

Efter halva första halvleken kunde hemmalaget inte stå emot längre. Emelie P får en boll ute på vänsterkanten, vänder bort sin markering och rullar fram bollen till Sofia. Sofia rycker och spelar fram till Jennie som vänder på en femöring och rullar in bollen i mål.

En kvart senare var det tack för kaffet, då Jennie frispelar Sofia som iskall hänger in bollen i X:et. Innan halvlekens slut var det bud på fler mål men deras målis storspelade.

I andra startade vi bra men sen kom in i en period med mycket tjongande. Det blev lite väl mycket Drillo fotboll med få tillslag upp till forwards som var rätt så lätt lästa. Detta gjorde att vi gav Henån en chans att komma in i matchen. Hade det inte varit för vårt mittlås så var det nog inte omöjligt att de kontrat in en och annan boll.

Sista kvarten får vi i ordning på vårt rull igen och med det kom målet. Ett exemplariskt anfall från backlinjen via mitten upp till Sofia som lägger en stickare till Jossa som gör 3-0.

Detta var en härlig seger och stundtals mycket bra spel. Det var väl bara sidvinden som ställde till det för att man skall vara riktigt nöjd, mycket spel på läsidan.

Vi gör tre mål idag och Sofia är inblandad i alla. En naturlig matchens lirare, om det inte hade varit för Ida. Hon dominerade totalt där bak och släppte inte en jä..l över bron. Funderar på vem man skall nämna näst men då måste jag gå igenom hela laget, jag är riktigt nöjd med alla idag.

Jennie, underbart kul att se dig på plan igen efter den tunga försäsongen. Nästa match är det Wallmans tur att göra comeback

0-0-1-1 Emelie E

0 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
5 min. Sofia, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
5 min. Hörna G-S Orust FC från höger
5 min. Jennie, avslut i vänstra stolpen
5 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
6 min. Sofia, farligt avslut strax utanför högra stolpen
6 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
6 min. Sofia, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
9 min. Hörna Henån från höger
12 min. Jennie, avslut utanför, vänster om målet
12 min. Jennie, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
13 min. Hörna G-S Orust FC från höger
15 min. Hörna G-S Orust FC från höger
16 min. Sofia, avslut, över målet
18 min. !!! MÅL 1-0, Jennie närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sofia
20 min. Cornelia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
22 min. Jennie, avslut utanför, höger om målet
22 min. Jennie, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
33 min. !!! MÅL 2-0, Sofia långskott i högra krysset. Assist: Jennie
33 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
34 min. Sofia, friläge, målvakten räddar
35 min. Malin, farligt avslut strax över ribban
37 min. Jennie, friläge, målvakten räddar
41 min. Jossa, avslut, över målet

40 min. BYTE Emelie E in - Flisan ut
40 min. BYTE Klara in - Jennie ut
41 min. Sofia, avslut, över målet
53 min. Emelie E, avslut, över målet
54 min. Hörna G-S Orust FC från höger
58 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
59 min. Sofia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
61 min. Henån, farligt avslut strax över ribban
61 min. Hörna Henån från vänster
62 min. Henån, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
62 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
65 min. Jossa, farligt avslut strax över ribban
66 min. BYTE Jasmine in - Emelie P ut
66 min. Malin, farligt avslut strax utanför högra stolpen
69 min. Jossa, friläge, avslut utanför
70 min. Sofia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
71 min. !!! MÅL 3-0, Jossa skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sofia
71 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
78 min. Henån, avslut utanför, höger om målet