F-16 tr
G-S Orust FC - Henåns IF  1-3 (0-1)
29-5 i skott, men vad hjälpte det

Alltid lika kul att spela derby då tjejerna är lite extra taggade trots det bara är en träningsmatch. Ganska omgående tog vi tag i matchen och skapade ett dubbelläge redan i tredje minuten. I en tio minuters period hade vi ett massivt tryck mot Henånmålet och radade upp chanser, några av dom kom på Christines fina hörnor.

Trots vårt tryck var gästerna inte ofarliga, för när de väl kom upp var det kvalité på avsluten. Detta fick vi erfara i artonde minuten då de avlossade ett skott från sextonmetarn. Ett hårt och välplacerat skott som Hanna (en av tre målisar idag) sånär lyckas rädda.

Vi tappade en del av vårt tryck efter målet, men vi fortsatte att skapa några riktigt bra lägen att struta på.
Även i andra halvlek förde vi spelet och hade en hel drös med skott mot mål. Men gästernas bäste spelare storspelade i mål och stoppade säkert våra avslut. Henån hade inte mycket framåt i den andra men när de väl kom fram blev det mål. Ett av de var en snygg enmansshow från vänsterkanten, där deras spelare snurrade upp vår backlinje och sedan dundrade upp bollen i nättaket. De andra var en upprullning från samma kant med en snett inåt bakåt pass till en frispelare med öppet mål.

Strax efter deras 0-3 mål lyckades vi äntligen få in bollen i mål. Målskytt var Jossa på ett friläge framspelat av Sofia.
Sammanfattar man det hela så fungerar spelet bra även om det är långt kvar till det optimala. Vi har ju några träningsmatcher till att finslipa det hela.

Vi vinner skottstatistiken med 29-5 varav 20 av de är på mål, vad tar vi oss för lärdom av det. Har vi inte skärpan, tar vi avslut på fel ställen eller hade vi en ruskigt bra målvakt emot oss. Å andra sidan skapar man inga lägen kan man heller inte missa.

Jag vill ge ett speciellt tack till Hanna, Amanda och Rebecka som ryckte in och vaktade stolparna 1/3 var av matchen.

0-1-0-1 Emelie E

3 min. Sofia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
3 min. Emelie E, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
4 min. Henån, avslut utanför, höger om målet
5 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför högra stolpen
5 min. Hörna G-S Orust FC från höger
5 min. Sofia, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
6 min. Hörna G-S Orust FC från höger
6 min. Malin, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
7 min. Emelie P, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
9 min. Henån, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
9 min. Sofia, farligt avslut strax utanför högra stolpen
10 min. Jossa, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
10 min. Jossa, avslut på mål som målvakten lätt tar
12 min. BYTE Maja in - Emelie E ut
15 min. Hörna Henån från höger
18 min. !!! MÅL 0-1, Henån skjuter in bollen strax under ribban
22 min. Jossa, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
23 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
28 min. BYTE Julia in - Amanda ut
28 min. BYTE Emelie E in - Maja ut
28 min. BYTE Klara in - Rebecka ut
29 min. BYTE Maja in - Sofia ut
32 min. BYTE Amanda in - Hanna ut
37 min. BYTE Sofia in - Maja ut
38 min. Jossa, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
41 min. BYTE Maja in - Emelie E ut

41 min. Sofia, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
45 min. Emelie P, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
46 min. BYTE Hanna in - Julia ut
47 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
47 min. Jossa, friläge, målvakten räddar
48 min. BYTE Rebecka in - Cornelia ut
49 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
52 min. Malin, farligt avslut strax utanför högra stolpen
57 min. VARNING Christine
59 min. Hörna Henån från höger
59 min. BYTE Cornelia in - Christine ut
60 min. Malin, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
61 min. Sofia, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
62 min. BYTE Julia in - Klara ut
62 min. Malin, farligt avslut strax över ribban
62 min. Malin, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
68 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
69 min. !!! MÅL 0-2, Henån friläge, tidigt skott strax under ribban
72 min. Jossa, avslut i högra stolpen
74 min. Emelie P, friläge, avslut utanför
75 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
75 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
76 min. Sofia, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
78 min. !!! MÅL 0-3, Henån skjuter in bollen högra delen av målet
80 min. !!! MÅL 1-3, Jossa skjuter in bollen mitt i målet. Assist: Sofia
83 min. Hörna Henån från höger
83 min. Hörna Henån från vänster