Orust FC
5-0
 (3-0)

Seger på Staladagen

Staladagen hade i år lyckats med att få tre gånger Herrestad som motståndare. Vi var tredje matchen ut efter att Stala/Myckleby Herr vunnit över HAIF med 2-1. Pojkarnas förmatch slutade som sig bör i sjumanna, ingen vann.

I Damernas matcher räknas varje poäng och efter en mindre stark start på säsongen kommer det bli många måstematcher framöver. Idag var en sådan, det fanns inget utrymme för poängtapp. Vi tog tag i taktpinnen direkt, tryckte på och fick till några farligheter omgående. Ändå var det HAIF som fick till den farligaste chansen när Ebba halkade och det blev ett friläge för gästerna. Avslutet togs ganska tidigt och Lollo kunde göra en fotparad.

Efter knappa kvarten är det dags för ett av de snyggare målen. På ett fint anfall får Sparven bollen, spelar fram till Lisa som prickskjuter över målvakten och in i bortre krysset. Efter ytterliga en kvart var det dags igen. Ännu en gång var Lisas känsliga fot med i bilden, denna gång som hörnläggare. En perfekt hörna som Karin nickar in helt otagbart.

Karin var också het idag, med en underbar medtagning vänder hon bort hela deras försvar och skapar ett läge som hon inte kan missa. Den underbara framspelningen stod Telin för. Resultatet 3-0 i halvlek var snarare i underkant än tvärs om.
Gurra fick hoppa in när Sparven fick utgå, misstänker att hon inte ville göra div.2 debut för oss på detta sätt. Hur som helst lär hon inte glömma sin debut, för i 55:e minuten hänger hon in 4-0 på egen retur.

I 75 spelar Maja V fram Karin som kunde fullborda sitt hattrick.

Sammanfattning:
Vi gör en bättre första halvlek offensivt, detsamma gäller det defensiva i andra. Endast ett avslut från gästerna där. Visserligen var det rätt farligt, ett friläge som Lollo räddar.

Sunna Schakt delade ut blommor till matchens lirare, Emelie Larson fick blommorna i Orust. Lagets kex gick till Lisa Hallin.

0 min. Elin P, avslut på mål, inga problem för målvakten
1 min. Woody, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
2 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
8 min. HAIF, friläge, målvakten räddar

12 min. !!! MÅL 1-0, Lisa H långskott i högra krysset
Sparven

14 min. BYTE Gurra in - Sparven ut
18 min. Gurra, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
18 min. Gurra, avslut utanför, vänster om målet
20 min. Carro O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
23 min. HAIF, avslut utanför, vänster om målet
26 min. HÖRNA vänster

27 min. !!! MÅL 2-0, Karin F nick strax under ribban
Lisa H

34 min. !!! MÅL 3-0, Karin F närskott strax innanför högra stolpen
Elin P

37 min. Lisa H, avslut på mål, inga problem för målvakten
39 min. Julia Sk, avslut i högra stolpen
40 min. HAIF, avslut på mål, inga problem för målvakten
42 min. Lisa H, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
47 min. Emelie L, avslut på mål, inga problem för målvakten

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. HAIF, friläge, målvakten räddar
48 min. Carro O, avslut utanför, höger om målet
49 min. HÖRNA höger
50 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
53 min. Lina A, farligt avslut strax utanför högra stolpen

55 min. !!! MÅL 4-0, Gurra slår in en retur vänstra delen av målet

68 min. BYTE Maja V in - Elin P ut
71 min. Karin F, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
73 min. Carro O, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
73 min. HÖRNA höger
73 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet

75 min. !!! MÅL 5-0, Karin F närskott strax innanför högra stolpen
Maja V

75 min. BYTE Olivia K in - Karin F ut
79 min. HÖRNA höger
86 min. VARNING HAIF
88 min. Emelie L, avslut som blockas av motståndare

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)