3-1
 (3-1)

En bra första halvlek avgjorde

Ett tufft och bra lag stod som motstånd i dagens match. Det var Skoftebyns IF årets nykomlingar i div.1 som gästade oss på Ängö Schakt Arena denna marsdag.

Det kunde inte börjat mycket sämre för gästerna. Ebba slår en djupledsboll till Sparven som retfullt lobbar bollen över målvakten till 1-0. Efter målet är det ställningskrig. Skoftebyn sticker upp några gånger och får till några hörnor och halvchanser. När vi får chansen så är det lite mer spets på avsluten. Först skapar Sparven ett läge där målisen är tvungen att göra en kanonräddning på. Nästa anfall spelar Lisa fram Karin som från nästan ingen vinkel alls hittar nätet till 2-0. Vi tar över en aning och kan ta ledningen med 3-0 på ett mönsteranfall. Denna gång är det Karin som frispelar Sparven, hon gör inget misstag utan hänger in bollen i krysset.

I slutet av matchen börjar gästerna att trycka på, bl.a. får de ett friläge som Lollo räddar till hörna. Det var bara en av många hörnor som Skoftebyn skapade i slutet. Den sista de hade i halvleken blev det mål på. En vänsterhörna som slås centralt och höftas in i mål.

I andra halvlek tar Trollhätteborna över det hela. De förde match den första halvtimman. Vår defensiv fungerade hyfsat bra, men inte helt perfekt. Lollo var tvungen att göra ett gäng kvalificerade räddningar för att inte få plocka ut bollen ur mål. Sista kvarten lyckades vi jämna ut spelet men det blev inte helt lugnt ändå. Gästerna hade nämligen en ribbträff. Framåt för vår del var det Karin som skapade lägena, men deras målvakt ville inte vara sämre än Lollo och räddade.

Skönt att se Lollo mellan stolparna igen. Hon gör en helt felfri match förutom att hon var lite het på deras mål. Då tänker jag inte bara på räddningarna utan framför allt spelet utanför straffområdet.
Nämnas också skall att Gurra gjorde debut för oss i dag som fotbollsspelare. I futsal är debuten redan gjord.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut

3 min. !!! MÅL 1-0, Sparven lobbar bollen strax innanför högra stolpen
Ebba D

3 min. Skofteby, avslut på mål, inga problem för målvakten
9 min. HÖRNA vänster
14 min. HÖRNA vänster
14 min. HÖRNA höger
14 min. Skofteby, avslut, över målet
19 min. HÖRNA vänster
19 min. Skofteby, avslut, över målet
20 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

22 min. !!! MÅL 2-0, Karin F skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
Lisa H

23 min. HÖRNA vänster
26 min. Karin F, avslut på mål, inga problem för målvakten
30 min. Lina A, avslut utanför, höger om målet
32 min. Skofteby, avslut som blockas av motståndare

34 min. !!! MÅL 3-0, Sparven närskott i vänstra krysset
Karin F

36 min. Skofteby, avslut på mål, inga problem för målvakten
40 min. Skofteby, friläge, målvakten räddar
40 min. HÖRNA vänster
41 min. Skofteby, avslut som blockas av motståndare
42 min. HÖRNA vänster
43 min. HÖRNA vänster

43 min. !!! MÅL 3-1, Skofteby knäar in bollen mitt i målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut

47 min. Skofteby, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
48 min. Skofteby, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
59 min. Skofteby, avslut på mål, inga problem för målvakten
60 min. Skofteby, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
62 min. Karin F, friläge, målvakten räddar
63 min. HÖRNA höger
63 min. Skofteby, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
64 min. HÖRNA vänster
64 min. Skofteby, avslut i ribban
65 min. BYTE Linda N in - Lisa H ut
67 min. BYTE Felicia S in - Cornelia H ut
69 min. Skofteby, avslut utanför, vänster om målet
75 min. Skofteby, farligt avslut strax utanför högra stolpen
80 min. HÖRNA vänster
80 min. BYTE Gurra in - Sparven ut
80 min. Skofteby, avslut, över målet
82 min. Karin F, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
82 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)