2-1
 (0-0)
IK Rössö

Vi vann gruppen i DM

Så var det dags för gruppfinal på Tavlebord. Ett oavgjort resultat hade räckt till gruppseger. Nytt eller kanske mer nygammalt så är det ingen lottning till semifinalerna i år. Ettan möter tvåan i den andra gruppen, enkelt och rättvist.

Som alltid är det heta möten mellan oss och Rössö. Vi hade revansch på förlusterna i div.1 i fjol och Rössö samma sak för DM förlusten. Vi skapade matchens första läge där Telin kommer in fint från sin kant men får tyvärr för mycket fot under bollen och avslutet går över. Annars var det mest ställningskrig i början av matchen, men ju längre in i halvleken började vi ta över och spelade riktigt bra. Rössö satte dock Lollo på prov flera gånger men lyckades inte övervinna henne.

Dryga tio in i halvleken kom kvällens första mål. Lisa får en fin boll ut på sin kant, slår ett lika fint inlägg till Sparven. Hon vänder upp och prickskjuter in bollen till 1-0.

Nu tar gästerna över totalt i medvinden. Vi blir stressade och när vi försöker lyfta upp bollen blir det ingen längd på den. Våra mittfältare får inte tag i bollen utan Rössö kan starta om anfallen. Tur för oss att Lollo var rena väggen plus att våra försvarare skötte det defensiva bra. I slutet av matchen kom ändå kvitteringen. Ett högt inlägg/skott från högerkanten går över Lollo och i bortre stolpen. Returen går ut till en ren Rössö spelare som hänger upp bollen i nättaket till 1-1.

Vet inte riktigt vad som hände efter målet men vi började spela boll igen, och svaret på deras mål kom. Karin får bollen driver in i deras straffområde längs med kortlinjen. Hon snurrar upp deras back med en fint som jag aldrig sett maken till, ser Sparven komma in i boxen och slår en perfekt passning. Sparven gör inget misstag utan dundrar in slutresultatet 2-1.

Som vanligt var Sparven bäst på plan och samarbetet mellan Karin och hon blir bara bättre och bättre. Detsamma gäller med Lisa som sällan går av plan poänglös. Telin gör sin bästa match i år, kommer in fint från sin kant och skapar några riktigt fina lägen. I andra halvlek var det väl för väl att vi hade Larsson i backlinjen. I all press mot oss var hon i stort sätt den enda som kunde lugna ner spelat och spela oss ur situationerna (var givetvis lika bra i första).

Matchens räddning om Lollo får ursäkta stod Julia för. Efter ett flipperspel i straffområdet gör hon en kanonräddning på mållinjen.

Sara och Wilma fick göra A-lagsdebut i kväll. Tyvärr blev det inget inhopp, men lugn det kommer.

Som jag nämnde ovan kommer vi att möta tvåan i grupp A i semin. Det blir antingen Vallen eller Bullaren. Bullaren har fördel med att ha hemmaplan och att det räcker med oavgjort för att ta hem gruppen. Om vi får hemmamatch eller ej avgörs på lotten då vi spelar i samma division. Matchen skall spelas innan den 4:e juli.

5 min. Elin P, farligt avslut strax över ribban
10 min. HÖRNA höger
13 min. Rössö, avslut utanför, vänster om målet
14 min. HÖRNA vänster
14 min. Rössö, avslut på mål, inga problem för målvakten
17 min. VARNING Rössö
19 min. HÖRNA vänster
20 min. HÖRNA höger
21 min. Sparven, avslut på mål, inga problem för målvakten
23 min. VARNING Sparven
24 min. Rössö, farligt avslut strax över ribban
29 min. Carro O, avslut som blockas av motståndare
34 min. Rössö, friläge, målvakten räddar
34 min. Rössö, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
34 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
34 min. HÖRNA vänster
36 min. HÖRNA vänster
37 min. Lisa H, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
37 min. HÖRNA höger
38 min. Rössö, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
40 min. Sparven, avslut på mål, inga problem för målvakten
43 min. Elin P, farligt avslut strax utanför högra stolpen
45 min. Sparven, avslut på mål, inga problem för målvakten

ANDRA HALVLEK, minut för minut

45 min. Sparven, avslut, över målet
52 min. HÖRNA höger
52 min. Rössö, avslut, över målet
53 min. HÖRNA vänster
56 min. HÖRNA höger

58 min. !!! MÅL 1-0, Sparven skjuter in bollen högra delen av målet
Lisa H

61 min. Rössö, friläge, målvakten räddar
62 min. HÖRNA höger
62 min. Rössö, avslut, över målet
65 min. Rössö, avslut på mål, inga problem för målvakten
65 min. Rössö, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
66 min. Rössö, farligt avslut som blockas av en spelare
67 min. HÖRNA höger
67 min. BYTE Felicia S in - Elin P ut
67 min. Rössö, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
76 min. Lina A, avslut utanför, vänster om målet
78 min. Rössö, avslut utanför, vänster om målet
79 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
81 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
83 min. Rössö, avslut i vänstra stolpen

83 min. !!! MÅL 1-1, Rössö slår in en retur högra delen av målet

85 min. Sparven, farligt avslut strax över ribban

87 min. !!! MÅL 2-1, Sparven närskott vänstra delen av målet
Karin F

88 min. Sparven, friläge, målvakten räddar
88 min. HÖRNA vänster
90 min. Rössö, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)