2-1
 (2-1)

Vinst i seriefinalen

Bengtsfors kom på besök hos oss på Ekarvallen denna småregniga eftermiddag. Trots vädret var det många som hade kommit för att titta på oss. Att det skulle bli en tuff match förstod vi efter som gästerna inte hade tappat en poäng hittills i år.

Bengtsfors började piggt och hade några bra anfall i början av matchen. I femte minuten får de ett läge från tjugotre meter på rullande boll. En underbar stenhård träff smet in alldeles intill stolpen, helt otagbart för Lina. Det var ett av de bästa tillslagen jag sett i denna serien.

Vi ryckte upp oss omgående och kunde kvittera på andravåg efter en hörna. Corre slår hörnan, bollen gå ut till Kamilla som i sin tur rullar ut den till Corre. Hon drar till med vänstersläggan, bollen får en underlig bana i det blöta gräset. Detta lurade målvakten och så var det 1-1.

Nu dominerade vi matchen, Bengtsfors kom visserligen upp och fick några resultatlösa hörnor, men inte mer. Vi hade några kanonlägen innan Cissi kunde göra 2-1 på en djupleds boll. I slutminuterna av första halvlek var vi sånär att öka på ledningen. Corre slår en hörna som Kamilla nickskarva fram till Agnes som tyvärr fick lite för mycket fot under bollen så den gick strax över.

Jag tror gästerna käkat taggtråd i halvlek, för det kom ut som ett nytt lag. De satte press på oss med en gång så vi hade verkligen svårt att få igång ett ordnat spel. Tur för oss var att de var lite väl ivriga i sina avslut så de flesta var plockpotatis för Lina. Man trodde hela tiden att vi skulle komma igång men så blev inte fallet. Trots att inte spelet funkade hade vi ändå halvlekens farligaste läge. Det var när Olivia ryckte ifrån sin försvarare och skapade ett friläge. Tyvärr gjorde deras målvakt en kvalificerad benparad på avslutet.

Ju närmare slutet vi kom ju mer nervös blev man. Men om man ser tillbaka i backspegeln var det aldrig nån fara då försvarsspelet var exemplarisk.

Emma fick blommor som bäste spelare, ett bra val.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
3 min. Bengtsfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
5 min. !!! MÅL 0-1, Bengtsfors långskott i högra krysset
6 min. Cecilia E, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
7 min. HÖRNA höger
8 min. Cornelia H, avslut utanför, höger om målet
8 min. HÖRNA höger
8 min. !!! MÅL 1-1, Cornelia H. Assist: Kamilla S
10 min. HÖRNA vänster
10 min. Bengtsfors, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
18 min. HÖRNA höger
21 min. HÖRNA vänster
22 min. Sara O, farligt avslut som blockas av en spelare
24 min. Cornelia H, avslut utanför, vänster om målet
27 min. Kamilla S, avslut utanför, vänster om målet
28 min. Bengtsfors, avslut utanför, höger om målet
29 min. !!! MÅL 2-1, Cecilia E. Assist: Kamilla S
32 min. VARNING Bengtsfors
35 min. BYTE Louise R in - Maja V ut
35 min. BYTE Maja V in - Melinda E ut
39 min. HÖRNA höger
39 min. Agnes I, farligt avslut strax över ribban

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Anna O in - Linda D ut
45 min. BYTE Rosita M in - Cecilia E ut
45 min. Bengtsfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
48 min. Bengtsfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
51 min. Bengtsfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
52 min. Olivia K, avslut på mål som målvakten tar lätt
55 min. Bengtsfors, avslut utanför, höger om målet
57 min. Bengtsfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
58 min. Bengtsfors, avslut utanför, höger om målet
58 min. Olivia K, friläge, målvakten räddar
62 min. Cornelia H, avslut utanför, höger om målet
62 min. VARNING Bengtsfors
64 min. Bengtsfors, friläge, målvakten räddar
64 min. HÖRNA höger
65 min. Bengtsfors, avslut, över målet
65 min. HÖRNA höger
68 min. BYTE Cecilia E in - Maja V ut
68 min. Sara O, avslut på mål som målvakten tar lätt
68 min. HÖRNA höger
69 min. BYTE Melinda E in - Sara O ut
76 min. BYTE Linda D in - Olivia K ut
76 min. HÖRNA vänster
85 min. VARNING Bengtsfors
87 min. Bengtsfors, avslut utanför, höger om målet
89 min. Melinda E, farligt avslut strax utanför högra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)