5-2
 (2-2)

Tjorust premiärsegrade

Efter en turbulent försäsong för både TDFF och OFC var det äntligen dags för hemmapremiär. Åsebro/Brålanda var på besök i ett strålande solsken. Målsättningen idag var egentligen bara att tjejerna skulle få lära känna varandra. Med andra ord inga ingående taktiska spelidéer utan bara en enkel 4-4-2 uppställning utan krusiduller.

Vi startade matchen bra med en hel del farligheter. Corre, Maja V och Cecilia hade några giftiga avslut de första tio. Vi dominerade hela första halvleken så ledningsmålet kom inte som nån överraskning. Målet gjordes av en riktig måltjuv (enligt Corre). Vi driver upp ett anfall från högerkanten. Corre får ett fint skottläge och fläskar på ett vristskott som målvakten halv räddar. Bollen är på väg sakta in i mål när Cissi hjälper den på traven till 1-0.

Glädjen varade tyvärr inte så länge för i gästernas nästa anfall får de en hörna som de kvitterar på. Sista fem får de en frispark som är minst sagt välplacerad. Bollen tar i stolpens insida och landar till slut i mål i bortre burgaveln.

Nu var det vår tur att kvittera snabbt. Elsa slår en djupledsboll till Jenny som växlar upp och sticker ifrån allt vad motstånd heter och gör 2-2. En bra comeback efter alla skavanker hon dragits med de senaste åren.

I andra halvlek byter vi målvakt och Miccan får göra säsongsdebut. Hon får lite mer att göra än vad Lina fick i första. Tror det bara var bra för henne att vi släppte till mer bakåt, även att man inte vill det som ledare. Som ni förstår var vi inte riktigt lika överlägsna som i första (men nästan). Efter en kvart in i halvleken var det dags för Jenny igen. Andreas drar på ett skott som målvakten tippar ut parallellt med kortlinjen, Jenny snappar upp bollen och lurar alla genom att skjuta istället för att spela snett inåt till Cissi.

In i halva halvleken var vår yngste spelare Elsa så när att göra mål. Istället blir det en andra assist för dagen då skottet tar i ribban och ner till Maja V som vänder upp och trycker in bollen.
Sista målet för dagen rent Tjörn mål Wilma spelar fram mittfältsgiganten Kamilla som fastställer slutresultatet 5-2.

Det var ingen lätt uppgift för juryn att ta ut matchens lirare idag när alla var så bra. Men jag gläder mig åt valet. Det gick till Andreas som gjorde comeback efter sin mammaledighet. Det förvånar mig inte om hon snart tar tillbaka sin plats i A-laget.

Tyvärr var allt inte uppåt idag. Filippa fick en smäll på knät och troligen en översträckning på det. Enligt rapporten från hospitalet var det ingen skelettskada. Krya på dig fröken Sköld.

PS. Vårt nya hejar rop är nu Tjorust, misstänker att det är Cissi som varit framme