2-1
 (0-0)
Orust FC

Damerna föll med flaggan i topp

Tyvärr fick alla negativa kritiker rätt att vi inte skulle hålla oss i div.1. Men de var helt fel ute att vi skulle bli ett stryklag. I serien 1800 minuter så var vi bara elva minuter från att behålla kontraktet. Att vi bara legat under strecket två gånger tidigare i år, omg. 7 och 18. Och att vi var en ynka pinne från att komma över på rätt sida, tycker i alla fall jag att vi presterat riktigt bra fotboll i år. Men det är givetvis lika ledsamt och surt att åka ur serien redan efter ett år ändå.

För i matchen tycker jag vi var det bättre laget, men de hade en viss Andrea Herczeg som gjorde det surt för oss. Det kändes farligt varje gång hon fick bollen. Det mest förnedrande var väl när hon i 71 minuten snurrade upp tre, fyra av våra spelare i straffområdet och kunde sedan lägga in bollen i öppet mål. Detta i ett läge då vi fullständigt kontrollerade matchen, hemmalaget hade inte haft ett vettigt anfall de senaste tjugo minuterna. Men å andra sidan var de nära att ta ledningen då. Samma Andrea får en gratis boll strax utanför straffpunkten, drar iväg ett stenhårt välplacerat skott. Jag vet faktiskt inte hur det gick till men Lollo blixtrade till som en Cobra och räddade. En sån räddning finns inte på kartan en gång.

Vi började trycka på ändå mer och fick utdelning ganska omgående. Linda snappar upp en boll på mitten, läger en underbar passning till Sparven som vänder upp och placerar in bollen vid högra stolproten. Man kan lugnt säga att det hördes bland de tillresta Orust supportrarna att det blev mål. Men glädjen varade inte så länge. I 79:onde tappar vi markeringen vid bortre delen av straffområdet. En nick i backen och studs över Lollo i mål släckte ljuset för oss. De sista tio hade vi några riktigt bra lägen men det ville sig inte. Tyvärr var inte flytet med oss i dag när vi som bäst behövde det, men det är bara att gratulera Töcksfors till seger och förnyat kontrakt.

1 min. HÖRNA höger
2 min. Töcksfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
9 min. Töcksfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
17 min. Töcksfors, avslut utanför, vänster om målet
19 min. Sparven, avslut som blockas av motståndare
19 min. HÖRNA höger
24 min. VARNING Töcksfors
27 min. HÖRNA vänster
29 min. Töcksfors, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
29 min. HÖRNA höger
30 min. Töcksfors, avslut utanför, vänster om målet
36 min. Karin F, friläge, avslut utanför
36 min. Karin F, avslut, över målet
44 min. Töcksfors, avslut utanför, höger om målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut
50 min. Sparven, avslut på mål som målvakten tar lätt
51 min. Töcksfors, avslut på mål som målvakten tar lätt
52 min. Töcksfors, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
54 min. HÖRNA höger
58 min. Karin F, avslut som blockas av motståndare
61 min. HÖRNA vänster
63 min. BYTE Hanna O in - Stenman ut
67 min. HÖRNA vänster
67 min. Sparven, avslut i högra krysset, målvakten räddar
69 min. Töcksfors, avslut, över målet
70 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
71 min. !!! MÅL 0-1, Töcksfors friläge, tidigt skott vänstra delen av målet
73 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. Sparven, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
75 min. VARNING Töcksfors
76 min. !!! MÅL 1-1, Sparven. Assist: Linda N
79 min. !!! MÅL 1-2, Töcksfors nick vänstra delen av målet
84 min. Töcksfors, avslut, över målet
85 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
86 min. Lina A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
90 min. Andrea S, farligt avslut som blockas av en spelare
93 min. VARNING Töcksfors

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)