(1-0)
Orust FC

Oavgjort i säsongsavslutningen

Det var en viktig match idag, en så kallad sexpoängare. Frågan var skulle något av lagen kunna ta vara på den chansen. Svar nej.
På en kanonfin anläggning startade vi matchen bra, men det skulle snart gå grus i maskineriet. I tionde minuten får de en frispark. Den slås i ribban och ner på Lollos vad och i mål. Målet lyfte hemmalaget och vi blev en aning ängsliga i vårt spel. Men utan något skönlir lyckades vi ändå skapa en del farligheter. Sparven var närmast då hon klipper till på volley med ett skott ner mot stolproten, tyvärr gör deras målis en kanonräddning.
Det är tur vi har Sparven och Karin i en sån här match. För när spelet klickar är det ändå farligt när de rullar upp våra anfall. Karin hade två fina lägen att kvittera men deras målis storspelade

I andra kommer vi ut som ett nytt lag. Passningsspelet börjar sitta och Carro o Lina börjar dominera mittfältet. Att det blev så var mycket tack vare Maja som kom igång med sina djupledslöpningar på kanten, hon var alltid spelbar. Detta gjorde att vi kunder rulla upp på högerkanten och komma med många giftiga inlägg.
Halvlekens första farlighet kom efter en hörna. Bollen hamnar framför Filles skor, hon klipper till en försvarare blockar. Returen går ut till Sparven som får iväg ett skott som går i ribban.
Vi har bra tryck, det är egentligen bara deras nr 10, Sophie Sörqvist som hotar. Hon snurrar upp vår backlinje ett antal gånger, tur att vi är så samspelta att när en blir bortgjord så kommer nästa till undsättning. Det var bara en gång hon kom loss, men då gör Lollo en världsklass räddning.
I sjuttionde minuten vänder turen med oss. Lina slår en djupledsboll till Karin som var en aning för brant. Då gör deras storspelande målis dagens enda misstag. Hon får inte iväg bollen, Karin utnyttjar detta, sätter press, snor bollen och får ett friläge och kan rulla in bollen i öppet mål.
Fem minuter efter målet har Karin en fin nick efter en hörna som räddas på mållinjen. Nu kändes det riktigt bra. Men den känslan släcktes snabbt. De får en frispark utanför straffområdet. Dagens lirare i Rynninge (nr 10) tar hand om den. Med ett välplacerat skott hänger hon in bollen i krysset.
Man märkte på våra tjejer att det målet sved, för de tappade gnistan för en stund. Men som jag nämnde tidigare har vi ett par spelare som ger lite extra i alla lägen. Åter igen ett anfall från högerkanten där Sparven driver in och tar skott. Skottet räddas men inte bättre än att Linda snappar upp returen och skickar bollen i mål.
I slutminuten hade vi en bra slagen hörna som tyvärr rensades bort med stor möda.
Starkt av oss att komma igen efter att nån dragit ner rullgardinen, visa en härlig laganda. Härligt att få med sig en pinne i en bortamatch och ännu härligare när den var så viktig med.
Maja B gjorde sin sista match för oss innan tar båten över Atlanten för att gå på college i USA. Vi önskar henne lycka till med en tår i ögat.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
0 min. HÖRNA höger
1 min. Rynninge, avslut, över målet
2 min. Hanna O, avslut, över målet
7 min. HÖRNA höger
10 min. !!! MÅL 0-1, Rynninge frispark i ribban och in
13 min. Sparven, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
14 min. Rynninge, avslut som blockas av motståndare
14 min. HÖRNA vänster
14 min. Sparven, avslut utanför, höger om målet
18 min. HÖRNA vänster
25 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
25 min. HÖRNA höger
29 min. HÖRNA höger
29 min. Karin F, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
32 min. HÖRNA höger
36 min. Felicia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
43 min. Rynninge, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

ANDRA HALVLEK, minut för minut
51 min. HÖRNA höger
52 min. HÖRNA höger
55 min. HÖRNA höger
55 min. Felicia S, farligt avslut som blockas av en spelare
55 min. Sparven, avslut i ribban
58 min. Rynninge, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
63 min. BYTE Linda N in - Felicia S ut
64 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
68 min. Rynninge, friläge, målvakten räddar
70 min. !!! MÅL 1-1, Karin F. Assist: Lina A
70 min. HÖRNA vänster
71 min. HÖRNA vänster
71 min. Rynninge, avslut utanför, vänster om målet
72 min. BYTE Cornelia H in - Hanna O ut
74 min. HÖRNA vänster
75 min. Karin F, farligt avslut, en nick som räddas på mållinjen
75 min. Lina A, avslut som blockas av motståndare
76 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
78 min. !!! MÅL 1-2, Rynninge frispark i högra krysset
86 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
86 min. !!! MÅL 2-2, Linda N. Assist: Sparven
86 min. Cornelia H, avslut på mål som målvakten tar lätt
87 min. Rynninge, avslut på mål som målvakten tar lätt
89 min. VARNING Maja B
90 min. Rynninge, avslut utanför, vänster om målet