Orust FC
2-5
 (0-0)

Vi orkade till sista kvarten

Man kanske skall säga att man är nöjd med att förlora med tre mål, men man behöver i alla fall inte skämmas för det. Vi hade riktig stor respekt för gästerna från Lidköping, det sköna var att det fanns ingen press på oss att vi skulle ta tre poäng idag. Vi skulle bara ut och göra allt vi kunde och se hur långt det räckte. Gästerna tog tag i spelet direkt och vi täppte till i försvarsspelet. Jämfört med förra veckans match kunde man inte tro det var samma Orust som var på plan. Lollo behövde bara göra en kvalificerad räddning på hela första 45. Det var t.o.m. på vippen att vi tog ledningen på en spelvändning som Karin avslutade strax utanför stolpen, synd bara hon inte såg Linda som var helt ren.

Om det var målsnålt i första lossnade det rejält i andra. Tyvärr var det gästerna som spräckte nollan, ett individuellt misstag blev till en ren motståndare som skottlobbade bollen i mål. Efter lite stiltje i målchanser vann Sparven en löpduell på en underbar slagen djupledsboll från Fille. Sparvens avslut gick på målvakten och ut på en försvarare och in i mål. Glädjen varade dock inte länge, ett snabbt mål på nick till 1-2. Det verkade som det målet tog lite musten ur oss för nu radar Lidköping upp chans på chans. Tur för oss var att avsluten inte var i bästa kvalité. Tyvärr fick det ordning på avsluten med sista kvarten. I takt till vår ork mattades kom deras kyla in, vet inte om det kan ha nåt samband. Loppet av åtta minuter gör de tre mål mot vårat ett under samma period.

Det är roligare att berätta vårt mål, så jag gör det. Åter igen en smörpassning från Fille som ser till att Karin kan skaffa sig ett friläge och gör då 2-4 till vilt jublande Orustbor.
Matchen var riktigt spännande drygt en timma, sen orkade vi inte ha koncentrationen uppe plus att vi ville framåt med. Det man minns mest av matchen förutom Filles fina bollar vår ändå första halvlek. Då täppte vi till bakåt och skapade en hel del framåt.

Matchens lirare som presenterades av Brattorps Marktjänst gick till Johanna Skoglund, tyvärr missade jag vem som fick det i Lidköping.

1 min. Lidköping, avslut utanför, vänster om målet
3 min. HÖRNA höger
4 min. Lidköping, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
13 min. Lidköping, avslut, över målet
16 min. HÖRNA höger
21 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
24 min. Lina A, avslut utanför, höger om målet
28 min. HÖRNA vänster
28 min. Lidköping, avslut utanför, höger om målet
32 min. Lidköping, avslut utanför, höger om målet
36 min. Lidköping, avslut utanför, vänster om målet
39 min. Sparven, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
44 min. HÖRNA vänster

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Felicia S in - Hanna O ut
52 min. !!! MÅL 0-1, Lidköping lobbar bollen strax under ribban
53 min. HÖRNA höger
57 min. VARNING Lidköping
58 min. HÖRNA vänster
61 min. !!! MÅL 1-1, Sparven. Assist: Felicia S
63 min. !!! MÅL 1-2, Lidköping nick högra delen av målet
63 min. Lidköping, avslut utanför, höger om målet
65 min. Lidköping, avslut utanför, vänster om målet
66 min. Lidköping, avslut, över målet
69 min. BYTE Joanna J in - Olivia K ut
70 min. Lidköping, avslut, över målet
71 min. Lidköping, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
72 min. Lidköping, avslut på mål som målvakten tar lätt
73 min. Lidköping, avslut, över målet
75 min. !!! MÅL 1-3, Lidköping skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
76 min. Lidköping, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
78 min. !!! MÅL 1-4, Lidköping friläge, tidigt skott vänstra delen av målet
80 min. !!! MÅL 2-4, Karin F. Assist: Felicia S
81 min. BYTE Maja V in - Linda N ut
83 min. !!! MÅL 2-5, Lidköping friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
86 min. Lidköping, farligt avslut strax över ribban
89 min. Lidköping, avslut på mål som målvakten tar lätt

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)