4-1
 (2-1)
Rynninge IK

Tre friska pinnar

Det var uppåt värre på Ängö Schakt Arena denna dag. Inte nog att vi fick se fem mål i våran match, i förmatchen mellan Stala/Myckleby – Herrestad blev det tio mål (6-4).

Det var de bästa förutsättningarna för spel idag, förutom att det var svinkall, arton sekundmeter, solen i ögonen och att gräset inte hunnit bli grönt. Inmarschen till Bailar funkade bra, så bra att den inte ville sluta att spela. Varje gång vår speaker Hannu skulle presentera laget drog den igång igen. Till slut åkte sladden ur, en bra start på matchen. Ber om ursäkt tjejer, vi missade att träna på detta på vårat läger.

Väl när spelet drog igång funkade allt bättre. Orust startade mycket piggt och tog direkt tag i spelet, skapade några bra lägen men utan resultat. I femtonde minuten får gästerna en hörna. Vi rensar bort bollen, men inte bättre till en Rynninge spelare. Hon slår tillbaka bollen in i straffområdet, Gabriella i Rynninge sträcker ut sig och får en tå på bollen som blir till en perfekt lobb över Lollo och i mål.

Vi svarar ganska omgående med en kvittering. Lina spelar fram Sparven i djupled och där är hon klinisk. Iskall lägger hon in bollen vid ena stolproten. Strax efter det tar vi ledningen. Karin tar ett snabbt inkast till Sparven. Hon rundar sin försvarare driver bollen efter kortlinjen, spelar fram vår forne skyttedrottning Hanna, som iskall lägger in bollen i mål.

Nu vaknar tjejerna från Örebro till och lyfter upp spelet och vi blir tillbakatryckta i den hårda motvinden. Kvitteringen hängde i luften och jag hade i stort sätt redan noterat mål för de i 29:e minuten. Deras bäste spelare och ex. allsvenskan Sarah Michael kom solo med Lollo. Rundade henne och skulle bara lägga in bollen i öppet mål, de hon inte räknat med var att Julia kom i hundra knyck och räddade på mållinjen.

En stund senare var det vår tur att missa ett givet läge att göra mål. Straff efter en hands och en kanonräddning av deras målvakt, fortfarande 2-1.

Andra halvlek började rätt hyfsat. Efter ett bra anfall blir Sparven kvar vid deras mittbackar. Vi Hanna och Karin sätter hård press på deras mittfältare. För att reda ut situationen spelar hon tillbaka till deras mittback (var det täckt). Sparven uppfattar det hela snor bollen och gör 3-1.

Slutresultatet kom redan i 52:e minuten då Karin får göra årets första mål i div.1. Carro spelar tillbaka till Hanna som drar iväg ett skott från 32 meter. Målvakten klarar inte av att hålla den utan lämnar retur. Karin som gjort en underbar löpning i skottögonblicket kommer helt ren och gör inget misstag.

Resterande delen av halvleken kontrollerade vi med bravur. Vi släppte bara fram de ett fåtal gånger, men deras avslut var plockpotatis för vår utomordentliga målis Lollo. Om man skall vara ärlig borde vi nog pillat in en balja till, men det är bättre att spara det till när det behövs bättre.

0 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt
2 min. Linda N, avslut, över målet
4 min. Carro O, avslut som blockas av motståndare
5 min. Rynninge, avslut utanför, höger om målet
10 min. Rynninge, farligt avslut strax utanför högra stolpen
15 min. HÖRNA höger
15 min. Rynninge, farligt avslut som blockas av en spelare
16 min. !!! MÅL 0-1, Rynninge skjuter in bollen strax under ribban
19 min. !!! MÅL 1-1, Sparven. Assist: Lina A
20 min. Rynninge, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
21 min. !!! MÅL 2-1, Hanna O. Assist: Sparven
22 min. HÖRNA höger
23 min. Hanna O, avslut utanför, höger om målet
23 min. Rynninge, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
26 min. HÖRNA höger
26 min. Rynninge, avslut i ribban
27 min. Karin F, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
28 min. HÖRNA höger
29 min. Rynninge, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
30 min. HÖRNA höger
33 min. Karin F, STRAFF, målvakten räddar
34 min. Hanna O, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
40 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt

ANDRA HALVLEK, minut för minut
46 min. !!! MÅL 3-1, Sparven. Assist: 0
52 min. !!! MÅL 4-1, Karin F. Assist: Hanna O
53 min. HÖRNA höger
57 min. HÖRNA höger
58 min. Felicia S, avslut utanför, vänster om målet
58 min. BYTE Cornelia H in - Carro O ut
60 min. HÖRNA vänster
60 min. Cornelia H, farligt avslut strax över ribban
62 min. Rynninge, avslut på mål som målvakten tar lätt
67 min. HÖRNA höger
72 min. Rynninge, avslut på mål som målvakten tar lätt
73 min. Karin F, avslut, över målet
75 min. Lina A, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
79 min. BYTE Olivia K in - Felicia S ut
79 min. Julia Sk, avslut, över målet
83 min. Rynninge, avslut utanför, höger om målet
85 min. BYTE Maja V in - Annelie A ut
86 min. HÖRNA vänster
87 min. HÖRNA vänster
91 min. Linda N, avslut, över målet
92 min. Olivia K, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)