3-3
 (2-2)
Orust FC

Vi tappade två och vann en poäng

Äntligen seriepremiär i ett soligt men kallt Skövde. Matchen kunde börjat bättre än ett baklängesmål i första anfallet. En frispark, en block och ett välplacerat avslut i bortre burgaveln via Lollos fingertoppar. Trotts den olyckliga starten och det grymma motståndet tog vi oss i kragen och lyfte upp spelet och började skapa. Redan i femte minuten gav det resultat när Sparven spelade fram Hanna som klipper till ett vristskott som i en underbar båge går över målvakten och in.
Nu är vi riktigt bra med i matchen, det böljar åt båda hållen men det känns farligare när vi kommer fram. Detta gav utdelning på en tilltrasslad situation, där vi först har ett träff i virket, Hanna snappar upp returen pillar fram bollen till Sparven som tackar för senast och gör 2-1.
Tyvärr tappar vi spelet en aning när planen bäste spelare Hanna är tvungen att bryta matchen p.g.a. ryggbesvär. Detta gjorde att vi fick möblera om i laget och det tog en stund innan det satt sig. Vet inte om det berodde på detta men i 38 minuten gör vi matchens enda egentliga misstag. Vi tappade markeringen på en helt fristående Skövdeit vid straffpunkten som lugnt och behärskat bara kunde placera in bollen i mål.

Stärkta av första halvlek går vi in i andra med stora förhoppningar. Problemet var bara att Skövde hade käkat taggtråd i halvtidsvilan och kom ut som ett annat lag. De satt upp ett högre tempo och vi gick in i försvarsställning. En försvarsställning som var av högsta klass för övrigt, tyvärr blev det offensiva spelet lidande av detta då det blir mer krigande än skönspel från oss. Det var väl bara en chans som Lollo fick göra en kanonräddning på sen hade de förvisso en i stolpen med. Vad hade vi, jo några halvfarliga anfall där vi tyvärr inte kom till något bra avslut. Vill inte påstå att Julias mål var något bra avslut det heller. Ett friläge framspelat av Karin och Julia får alldeles för lång tid på sig att avsluta. Målvakten halv räddar och Julia tar vara på chansen och trycker in 3-2.

Efter målet kontrollerade vi matchen bra, de hade bara några långskott som Lollo enkelt tog. Men ju närmare nittio det kom ju mer nervöst blev. I 86 minuten hände det som inte fick hända, vi lät deras bäste spelare vända upp utefter vår högerkant. Väl där drar hon till med ett skott rätt upp i krysset och vi tappade två poäng. I slut minuten skapade Fille sig ett bra läge men får tyvärr inte den träffen på bollen som hon ville utan målvakten kunde lätt ta hand om den.

Det är surt att tappa två poäng i slutminuterna men oerhört gött att ta en pinne borta i premiären. Detta var en laginsats idag, men jag vill ändå ge ett extra plus till Lina och Linda N som båda gör årets bästa match. Man får heller inte glömma Jalle som tog oss säkert fram och tillbaka i sin buss denna härliga dag.

Mer foto från matchen klicka här

1 min. !!! MÅL 0-1, Skövde skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
2 min. Skövde, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
5 min. HÖRNA vänster
6 min. !!! MÅL 1-1, Hanna O. Assist: Sparven
10 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
11 min. HÖRNA höger
12 min. Skövde, avslut utanför, vänster om målet
14 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
24 min. Hanna O, avslut i högra stolpen
24 min. !!! MÅL 2-1, Sparven. Assist: Hanna O
25 min. HÖRNA vänster
28 min. Skövde, avslut som blockas av motståndare
32 min. Skövde, avslut utanför, vänster om målet
32 min. BYTE Joanna J in - Hanna O ut
33 min. HÖRNA höger
35 min. HÖRNA vänster
38 min. !!! MÅL 2-2, Skövde närskott strax innanför vänstra stolpen
41 min. Sparven, avslut, över målet
45 min. Skövde, avslut, över målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Maja B in - Olivia K ut
48 min. Skövde, avslut utanför, vänster om målet
49 min. Skövde, avslut i högra stolpen
51 min. Woody, avslut på mål som målvakten tar lätt
58 min. Skövde, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
58 min. HÖRNA höger
66 min. !!! MÅL 3-2, Julia Sk. Assist: Karin F
68 min. Skövde, avslut på mål som målvakten tar lätt
73 min. BYTE Felicia S in - Julia Sk ut
75 min. Skövde, avslut, över målet
86 min. !!! MÅL 3-3, Skövde långskott i vänstra krysset
89 min. Felicia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
90 min. Skövde, avslut på mål som målvakten tar lätt

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)