2-3
 (1-3)
Mossens BK

Det börjar se bättre ut och andra riktigt bra

Efter en turbulent vecka och en dålig start på matchen kunde vi ha det roligare på Tavlebordsvallen denna dag.
Den dåliga starten kulminerade i tolfte minuten då gästerna gör två mål. Men när choken hade lagt sig arbetade vi oss in i matchen och det blev bara bättre och bättre. Vår nykomponerade backlinje börjar hitta varandra, mittfältet tog tag detsamma och våra två spjutspetsar började komma igång. Joanna var först ut att få till ett riktigt vasst avslut som målisen får fingertopparna på och tippar den till hörna. Sparven får ett läge strax efter och åter en kanonräddning. Sen hade vi ett gäng fina anfall som tyvärr föll på den avgörande passningen.
När allt såg så bra ut får Mossen en hörna som de kan nicka in, surt. Men tjejerna ger sig inte. I 45:e klipper Sparven till, målisen gör åter igen en kanonräddning. Men denna gång blir det en retur som går till en helt fri Hanna som rullar in bollen i öppet mål.

Stärkt av målet går vi ut till andra med bra självförtroende. Press spelet fungerar bra, vi låter de rulla och nyper till när det är läge. Våra spelvändningar fungerar stundtals bra men ibland trampas det på bollen en gång för mycket. Över det hela gör vi en klart bra andra halvlek som dessutom vinner med ett mål. För efter en gäng lägen smäller det. Ett fint samspel mellan Linda N och Karin resulterar i ett kanonskott från Karins höger. Tyvärr går skottet rakt upp i ribban men vi är hungrigast på returen eller rättare sagt Sparven var det. Hon tog tillvara på chansen och reducerade. Vi hade några lägen till men kom aldrig till avslut.

Sammanfattar man matchen gjorde vi en bra insatts mot ett spelskickligt lag. Visserligen släppte vi till några halvfrilägen i andra som Emma fick storspela på. Bortsett från det såg det riktigt bra ut i vår nya backlinje. Med lite mer rutin i det defensiva kan det bli hur bra som helst, det offensiva spelet fanns verkligen inget att klaga på.
Kul att se att Lina börjar hitta formen nu när seriepremiären närmar sig, en av våra bättre idag.

Nästa match är redan nu på onsdag, en DM match mot IFK Strömstad hemma på Ängö Schakt Arena kl. 19:30

0 min. Mossens, avslut på mål som målvakten tar lätt
1 min. HÖRNA höger
1 min. Mossens, avslut, över målet
6 min. Lina A, farligt avslut som blockas av en spelare
9 min. Mossens, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
12 min. !!! MÅL 0-1, Mossens slår in en retur mitt i målet
12 min. !!! MÅL 0-2, Mossens friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
17 min. Joanna J, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
17 min. HÖRNA vänster
20 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
20 min. HÖRNA vänster
23 min. Mossens, avslut på mål som målvakten tar lätt
25 min. BYTE Felicia S in - Joanna J ut
26 min. Felicia S, avslut utanför, höger om målet
27 min. BYTE Joanna J in - Linda D ut
29 min. Mossens, avslut, över målet
30 min. HÖRNA vänster
31 min. !!! MÅL 0-3, Mossens nick högra delen av målet
34 min. Sparven, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
44 min. Mossens, friläge, målvakten räddar
45 min. !!! MÅL 1-3, Hanna O. Assist: Sparven

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Olivia K in - Joanna J ut
48 min. Felicia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
49 min. Hanna O, farligt avslut strax över ribban
50 min. HÖRNA höger
53 min. Mossens, avslut på mål som målvakten tar lätt
56 min. Mossens, avslut utanför, vänster om målet
58 min. Mossens, avslut på mål som målvakten tar lätt
58 min. Hanna O, avslut utanför, vänster om målet
63 min. Felicia S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
69 min. Sparven, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
73 min. Mossens, friläge, målvakten räddar
73 min. BYTE Linn R in - Julia Sk ut
75 min. Mossens, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
75 min. BYTE Joanna J in - Olivia K ut
75 min. BYTE Olivia K in - Joanna J ut
79 min. Mossens, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
81 min. Mossens, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
82 min. !!! MÅL 2-3, Sparven. Assist: Karin F
83 min. BYTE Joanna J in - Felicia S ut