Vi är i ettan

”Asså, det här är nog det sjukaste” – Ett vanligt citat i det här laget och det har nog aldrig stämt bättre än lördagen den 15e oktober då vi tog det historiska steget upp till Division 1.

Första halvlek: 1-0

Vi hade dagen i ära en gedigen trupp att förfoga över, hela 18 spelare för att vara exakt. Solen hade vågat sig fram efter att ha lyst med sin frånvaro hela veckan, dessvärre blåste det i stort sett storm så det var lik förbannat svinkallt. Extra eloge till att fantastisk publik som trotsade vädret och kom för att dela denna dag med oss.
Tyvärr kunde vi inte bjuda tillbaks på något skönlir direkt men tjejerna bjöd åtminstone på hembakta kakor i halvlek. Vi snackade mycket om att matcha arbetsinsatsen från sist kvalmatch och höja vårt eget spel med boll. Första punkten lyckas vi med utan några större svårigheter men spelet var i bästa fall krampaktigt. Vi fick inte igång något konstruktivt anfallsspel överhuvudtaget och fick förlita oss på blixtanfall och fasta situationer offensivt. Defensivt såg det stabilt ut. Gästerna hade svårt att komma till bra lägen och det som backlinjen släppte igenom hade dagens bästa spelare inga problem att plocka upp i mål. I matchminut 33 får vi frispark i ypperligt variantläge, dessvärre känns det som att Frisco ställer upp för att täcka ytan vi vill spela in bollen på och turligt nog uppfattar Karin detta. Så istället för att hoppa över bollen klipper hon till och drar mycket läckert in bollen i ”fel” hörn. Vilt jubel och ett oerhört skönt mål att ta med sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek: 2-0

Sandra kommer in i spel istället för Olivia och vi är ense om att vi kan höja oss spelmässigt för att undvika hamna i samma sits som emot Qviding sist. Frisco startar dock andra halvlek med en helt annan desperation i anfallsspelet och vi blir oerhört passiva. Vi hamnar på hälarna i situation på situation och det ser riktigt risigt ut. Därför är det inte alls ologiskt när gästerna får straff med sig då Carro springer ner en anfallare i eget straffområde i matchminut 56. Nu känns läget riktigt pyrt, ett baklängesmål här och vi hade förmodligen gått på knäna rejält. Lollo ville dock annat och räddar straffen till hörna. Det blev ett större firande än vid 1-0 målet och räddningen gav oss förnyad energi. Vi gör ytterligare några byten, Linn, Joanna och Corre kmr alla in i spel och minuterna tickar sakta men säkert förbi. Vi höjer oss aningen spelmässigt och känns lite tryggare defensivt igen. Så i matchminut 84 punkteras matchen på riktigt. Linn bryter ett uppspel på offensiv planhalva och skapar ett 2 mot 2 läge med henne och Jennie, hon väntar tills rätt läge och sätter en pass till Jennie som ser ut att bli aningen för hård, målvakten rusar ut men Jennie krämar ur den sista kraften i bena och hinner först på boll och rundar målvakten, i dålig vinkel följer hon upp och trycker in bollen stolpe in. Känslan är helt obeskrivlig och detta är i särklass det häftigaste jag upplevt i idrottssammanhang (och då är jag ändå ett Leicester fan).

Bäst i Orust:

3p – Louise Persson, haft en rätt tung höstsäsong men det såg man då rakt inte skymten av idag. Tjejen är 16 bast men visar idag vilken ruskig matchvinnare hon är och gör sin bästa match när vi som mest behöver det. Världsklass.

2p – Jennie Sandberg, gör en i raden av grymma prestationer. Får toppa dagen med det matchpunkterande målet.

1p – Caroline Ohlsson, hela backlinjen sattes på rejält prov idag och Carro visar ständigt upp ett lugn med boll som är ovärderligt i denna typen av matcher.

9 min. Julia Sk, avslut, över målet
11 min. IK Frisco, avslut på mål som målvakten tar lätt
14 min. HÖRNA vänster
15 min. Annelie A, avslut utanför, höger om målet
21 min. IK Frisco, avslut på mål som målvakten tar lätt
29 min. HÖRNA vänster
29 min. IK Frisco, avslut utanför, höger om målet
31 min. IK Frisco, avslut, över målet
33 min. !!! MÅL 1-0, Karin F
35 min. HÖRNA vänster
36 min. IK Frisco, avslut på mål som målvakten tar lätt
37 min. Olivia K, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
37 min. HÖRNA höger
40 min. IK Frisco, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Sandra R in - Olivia K ut
46 min. HÖRNA vänster
47 min. IK Frisco, farligt avslut som blockas av en spelare
48 min. HÖRNA höger
49 min. IK Frisco, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
50 min. HÖRNA vänster
53 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
56 min. IK Frisco, STRAFF farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
56 min. HÖRNA vänster
58 min. IK Frisco, farligt avslut som blockas av en spelare
58 min. IK Frisco, avslut utanför, höger om målet
61 min. Lollo, friläge, målvakten räddar
61 min. HÖRNA höger
65 min. HÖRNA höger
65 min. Hanna O, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
67 min. BYTE Linn R in - Lina A ut
69 min. IK Frisco, avslut på mål som målvakten tar lätt
71 min. HÖRNA höger
75 min. BYTE Joanna J in - Maja J ut
76 min. HÖRNA höger
79 min. HÖRNA höger
79 min. IK Frisco, farligt avslut strax utanför högra stolpen
82 min. BYTE Cornelia H in - Karin F ut
85 min. !!! MÅL 2-0, Jennie S. Assist: Linn R
85 min. IK Frisco, avslut utanför, höger om målet
86 min. IK Frisco, avslut utanför, vänster om målet
92 min. Hanna O, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
92 min. Sandra R, farligt avslut strax över ribban
92 min. HÖRNA höger
92 min. Sandra R, avslut, över målet

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)