1-1
 (0-1)
Orust FC

Delad pott i första kvalmatchen

Qviding vann straffsparkstävlingen som inledde matchen. Straffarna har endast betydelse om två eller tre lag hamnar på samma poäng och målskillnad m.m.

Då var det äntligen dags för kval och först ut väntade Göteborgstvåans seriegiganter Qviding FIF som sopat hem serien utan ett enda poängtapp. Vi begav oss till ett soligt Valhalla IP för en förmiddagsmatch.

Första halvlek: 0-1
Efter en från vår sida bedrövlig straffläggning var det således dags att kicka igång själva matchen. Vi hade en klar matchplan där vi ville köra all in från början och inte ge hemmalaget någon tid i uppspelsfasen. Vi inleder på ett övertygande sätt i alla moment utan boll och kan genom pressen vaska fram ett par halvchanser. Hemmalaget visar prov på bra bollbehandling och blir ganska snart det spelförande laget utan att för den delen skapa några större farligheter. Matchen hade kunnat sluta i moll tidigt för Lollo i mål då hon bara minuter in i matchens åker på en redig smäll mot knäet, turligt nog för både henne och oss kan hon efter en kortare stunds behandling fortsätta spela. Det funkar rätt bra för oss att lämna över taktpinnen och istället gå mycket på omställningar och trots ett mindre bollinnehav än våra motståndare är det vi som skapar dom hetaste lägena. Spelet med boll är dock långt ifrån lika imponerande som spelet utan och här visar vi upp lite väl mycket kvalnerver kan jag tycka. Samtidigt är Qvidingspelarna på oss som iglar så fort vi vinner boll men vi hade kunnat lösa många situationer på ett mer konstruktivt sätt. Båda våra forwards får varsitt kanonläge att ge oss ledningen, först ut är det Jennie som efter att ha pressat sig till bollen från sin mittback driver ner mot kortlinje och spelar bollen snett bakåt mot Karin som dock har en försvarare i häng och det blir någon blandning mellan avslut och rensning som går precis över ribban. Minuter senare spelar Karin fram Jennie till ett halvt friläge där hon får till ett bra avslut mot första krysset men keepern står för matchens i särklass snyggaste räddning och kan avstyra till hörna. Det dröjer mot slutet av halvleken innan matchens första mål trillar in och det blir lyckligtvis till vår favör. Lina får för en gångs skull lite yta att driva boll på rättvänd på mitten och då serverar hon Karin en fantastiskt fin djupledsboll (precis på den ytan hon egentligen inte ska slå dom på;) Karin sprintar ner sin mittback, upptäcker att målvakten står långt ute och lobbar in ledningen. Ett lika snyggt som viktigt mål och vi håller ledningen halvleken ut.

Andra halvlek: 1-1

Vi är förstås väldigt nöjda med prestationen i första och rätt rörande överens om att trots tendenser till trötta ben så ska vi fortsätta med hög press och gå för en två nolla. Andra halvleks första kvart bara rullar förbi utan att något händer överhuvudtaget känns det som. Vi får dock längre och längre tid mellan alla våra anfall och trots att Maja J sliter sig till ett bra läge men inte får till något avslut så är tendenserna att Qviding börjar jobba sig in i matchen. Klockan rullar på och arbetsinsatsen börjar ta ut sin rätt på många av våra tappra krigare på plan. Det tar längre och längre tid för oss att komma upp i press på egen planhalva och vi sjunker allt längre ner mot Lollo i målet. Det började raskt närma sig den typen av matchbild vi ville undvika där vi står lågt och bara försvarar vår sköra ledning. Med 10 minuter kvar är många slutkörda och vi börjar släppa till hörnor som hemmalaget slår med bra kvalité och det blir farligheter varje gång. Qviding får ett drömläge att kvittera med ca 7 minuter kvar men lyckas på något sätt skjuta utanför en meter från mållinjen. Dessvärre orkar vi inte stå emot hela vägen utan Qviding får tillslut in en kvitteringsboll. I matchminut 88-89 skruvar dom in en hörna från vänsterflanken som en storspelande Lollo inte lyckas hålla och i kaoset som uppstår studsar bollen i slow motion in över mållinjen. Vild glädje i hemmalägret förstås. Qviding faller hem direkt efter kvitteringen och vi hinner flytta upp våra positioner och vaska fram ett halvläge innan domaren blåser av tillställningen och delar poängskörden lika mellan lagen.
På det stora hela ska vi vara helnöjda med spelet utan boll och den totala arbetsinsatsen, spelet med boll kan vi dock förbättra avsevärt och kommer även att göra till nästa match.

Många står för individuellt bra matcher idag. Karin och Jennie på topp hittar varandra bra och sysselsätter hela backlinjen vid flertalet tillfällen. Mittfältet får slita hårdare än någon annan match denna säsong och viker aldrig ner sig och backlinjen ihop med Lollo får mer att göra i den här matchen än totalt sett hela höstsäsongen.

Nu blickar vi framemot nästa kvalmatch emot IK Friscopojkarna lördagen den 15e klockan 15:00 på Stala IP och vi hoppas verkligen på en lika fantastisk uppslutning på läktaren som vi fick idag. När både läktarsidor skanderar Orust!! var det gåshudsvarning på bänken idag, mer sånt! =)

Topp tre i Orust:

3p – Julia Skoglund, det tog lite tid efter knäskadan men nu är ”Jullan” tillbaks på topp. Stenhård i alla närkampssituationer, bra i luftrummet och hjälper både backlinje och mittfält exemplariskt matchen igenom.

2p – Annelie Antonsson, gör juh sällan en dålig match och blir egentligen bara bättre juh mer hon har att göra. Idag sattes hon på prov ordentligt och svarade upp med att i stort sett vara helt felfri i 90 minuter.

1p – Johanna Skoglund, tar inte många felsteg under 90 minuter. Kliver upp och bryter uppspel i rätt lägen, faller när det behövs och var väldigt distinkt i luftrummet matchen igenom.

6 min. HÖRNA höger
6 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
23 min. Qviding, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
25 min. HÖRNA vänster
27 min. BYTE Olivia K in - Sandra R ut
29 min. HÖRNA höger
29 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
32 min. Qviding, avslut på mål som målvakten tar lätt
34 min. Jennie S, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
34 min. HÖRNA vänster
36 min. Qviding, farligt avslut som blockas av en spelare
37 min. !!! MÅL 1-0, Karin F. Assist: Lina A
40 min. Qviding, avslut på mål som målvakten tar lätt
43 min. BYTE Sandra R in - Olivia K ut
45 min. Karin F, friläge, målvakten räddar

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
53 min. Maja J, friläge, målvakten räddar
53 min. HÖRNA vänster
54 min. HÖRNA höger
58 min. Qviding, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
62 min. HÖRNA höger
63 min. Qviding, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
63 min. Qviding, avslut utanför, vänster om målet
64 min. Qviding, avslut utanför, vänster om målet
65 min. Qviding, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
65 min. HÖRNA höger
66 min. BYTE Joanna J in - Sandra R ut
71 min. HÖRNA höger
72 min. HÖRNA höger
73 min. Hanna O, farligt avslut som blockas av en spelare
74 min. HÖRNA vänster
79 min. Qviding, farligt avslut strax över ribban
81 min. BYTE Cornelia H in - Jennie S ut
83 min. Qviding, avslut utanför, höger om målet
85 min. Qviding, farligt avslut som blockas av en spelare
87 min. HÖRNA höger
88 min. !!! MÅL 1-1, Qviding nick strax innanför högra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)