(0-1)

Tjörns DFF - Orust FC

Säsongens sista seriematch. Vi tog oss den korta vägen söderöver för att möta våra Ö-grannar Tjörns DFF. Tjörn som imponerat stundtals under säsongen och som var det enda laget i serien som vi inte besegrat ännu i år.

Första halvlek: 0-1
Skumpan låg på kylning och guldhattarna var medsmugglade, kvar återstod bara att se till att vinna sista matchen för att guldfirandet inte skulle komma av sig. Vi inleder matchen på ett väldigt positivt sätt, både med och utan boll. Chanserna låter sig inte heller väntas på och det dröjer inte länge innan vi får straff med oss efter att en Tjörntjej fått bollen på handen i straffområdet. Karin steppar upp och slår den lågt till målvaktens högra som vanligt, målvakten går dock åt rätt håll och gör en riktigt bra räddning och hemmalaget kan hålla nollan några minuter till. Ledningsmålet kommer istället på en av första halvleks många fint slagna hörnor. Oscarsson kommer upp fint och kan distinkt nicka in en av Carros högerhörnor. Tempot går ner en stund in i första och trots några riktigt fina lägen lyckas vi inte dryga ut ledningen.

Andra halvlek: 0-3
Vi har bra kontroll på matchen och det märks att hemmalaget saknar ett gäng av sina mest tongivande spelare. Vi går för att punktera matchen och lyckas också med detta. Karin får revanschera sig lite och gör både 0-2 och 0-3. Båda lagen ligger lågt i press och tempot blir således rätt så fattigt. Det finns många bra saker att plocka med sig från dagens match men det man kommer minnas längst är förstås firandet efteråt. Det var vi väl värda =)

Nu laddar vi om inför kval till div 1. Först ut väntar Qviding på söndag (2/10) 14.00 på Valhalla. Vi hoppas på storpublik!

Bäst i Orust idag:
3p Hanna Oscarsson – Börjar komma igång på allvar efter sitt förlängda sommaruppehåll. Dominerade luftrummet och var en gigant i närkampsspelet. Bjöd dessutom på en och annan riktigt skön räd.

2p Julia Skoglund – Var överallt idag, precis så som hon ska vara. Vann nog alla sina närkamper och har lagom till kvalet börjat få bra fart i dojjorna.

1p Olivia Karlsson – Det lilla yrvädret på kanten ställde till det gång på gång för försvaret i första halvlek. Fruktansvärt svårstoppad när hon får upp farten och det är en fröjd att se henne sprinta fram och tillbaks på sin högerkant.

klicka här för att se segerfirandet

3 min. HÖRNA höger
3 min. Karin F, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
8 min. HÖRNA höger
8 min. !!! MÅL 1-0, Hanna O. Assist: Carro O
9 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
10 min. Olivia K, farligt avslut strax utanför högra stolpen
11 min. HÖRNA höger
12 min. Karin F, avslut, över målet
12 min. HÖRNA höger
13 min. HÖRNA vänster
16 min. Jennie S, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
16 min. HÖRNA vänster
17 min. VARNING TDFF
19 min. Cornelia H, avslut, över målet
22 min. Carro O, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
27 min. HÖRNA höger
32 min. HÖRNA höger
33 min. Cornelia H, avslut utanför, vänster om målet
35 min. HÖRNA höger
38 min. Hanna O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
39 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
40 min. Karin F, avslut utanför, vänster om målet
40 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
43 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Sandra R in - Maja J ut
45 min. BYTE Felicia S in - Lina A ut
45 min. BYTE Woody in - Cornelia H ut
46 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
48 min. HÖRNA höger
50 min. Julia Sk, avslut utanför, höger om målet
54 min. Olivia K, farligt avslut strax utanför högra stolpen
59 min. !!! MÅL 2-0, Karin F. Assist: 0
61 min. Hanna O, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
63 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
63 min. Felicia S, avslut i högra krysset, målvakten räddar
65 min. Felicia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
67 min. HÖRNA höger
68 min. TDFF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
68 min. HÖRNA höger
69 min. BYTE Lina A in - Hanna O ut
72 min. Sandra R, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. !!! MÅL 3-0, Karin F. Assist: Sandra R
75 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
75 min. HÖRNA höger
75 min. Jennie S, farligt avslut strax över ribban
79 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
79 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
86 min. TDFF, avslut utanför, vänster om målet