1-7
 (1-3)
 2016-06-12

Åsebro/Brålanda - Orust FC

Då var det dags för sista matchen innan denna något förkortade serie vänder och tillika årets enda bortamatch i Dalsland. Åsebro/Brålanda stod för motståndet och hälsade oss välkomna till ett soligt Sörbyvallen i Brålanda denna söndagseftermiddag.

Första halvlek: 1-3

Inför match snackar vi lite om att det kommer bli en betydligt tuffare match än den vi spelade sist och om Rössö ställde upp med mestadels rätt så tunna juniorer så skulle vi möta motsatsen idag. Ett riktigt seniorlag som inte la fingrarna emellan i närkamperna. I ärlighetens namn var jag rätt lättad när jag såg att matchen skulle spelas i Brålanda, inte för att på nåt sätt planen är bättre här, snarare tvärtom men jag har fortfarande svårt att skaka av mig förlusten vi åkte på i Åsebro förra säsongen och jag är säker på att det fanns flera i dagens trupp som kände likadant. Ny anläggning, nya förutsättningar trots detta blev inledningen av matchen något trevande. Det tar faktiskt en rätt bra stund innan vi anpassar oss till det fysiska spelet motståndarna gärna bjuder på men även om vi har svårt att skapa några heta målchanser mot det lågt stående försvaret känns det ändå rätt stabilt. Vi släpper inte till några farligheter hemåt och sakta men säkert börjar vi spela upp oss och in i matchen. 0-1 kommer efter 27 spelade minuter och är som så många gånger tidigare i år på en fast situation. Vi får frispark en bra bit utanför straffområdet till höger och Carro ser länge rätt sugen ut på att dra ett distansskott innan hon lämnar över frisparkstagandet till Julia och lommar därifrån. Det var nog tur för Julia slog en av sina bättre frisparkar i år, en perfekt båge mot bortre stolpen, målvakten går ut men Oscarsson har bäst spänst när hon når högst och nickar in ledningsmålet. Lika snyggt som skönt. Det blir lite ketchupeffekt och bara en minut senare kommer 0-2, Maja serverar Karin en riktig macka i djupled. Karin tackar och bugar för passen genom att rusha in i straffområdet och behärskat trycka in 0-2. Trots en rätt trygg tvåmålsledning har vi faktiskt en hel del problem med hemmalagets försvarsspel. Så fort vi vann boll oavsett vart på planen vi befann oss sjönk deras backlinje i stort sätt hela vägen ner till eget straffområde. Detta ledde i sin tur till att ytan bakom backlinjen var helt obefintlig och gång på gång straffades vi när vi försökte trä in djupledsbollar bakom den. Vi visste innan matchen att dom skulle sjunka lågt och det bästa sättet att luckra upp ett lågt stående försvar är att göra som Carro gjorde i den 38e matchminuten när hon fick en pass av Woody från vänsterbacksposition, hon vände upp och fick gata in på offensiv planhalva, ingen i backlinjen hade några intentioner av att kliva upp och stöta så Carro kunde ladda bäst hon ville innan hon avlossade ett riktigt bra distansskott som borrade sig in precis under ribban.
Vi slappnar av lite väl mycket efter tre nollan och det är ingenting man har råd med mot Åsebro/Brålanda, dom krigar alltid hela vägen in på mållinjen och det skulle vi få befara även idag. På ett missförstånd mellan vår annars storspelande högerback Linn och Lollo i mål rensar Linn bollen ut till hörna och på anfallet som aldrig riktigt dör ut efter hörnan lyckas en Åsebro forward med ett riktigt tekniskt nummer dansa in bollen efter en riktig dribblingsräd på kortlinjen. Glädjen är vild och hemmalägret och domarens halvtidssignal kommer lägligt för vår del.

Andra halvlek: 1-7

I halvtid har vi lite småfix att brottas med men ställs inför ett ännu större dilemma. Lollo i mål är alldeles yr, illamående och således helt oförmögen att fortsätta spela. Vi får skicka in Hanna till omklädningsrummet för att ännu en gång kränga på sig målvaktsdressen hon hoppats aldrig behöva ha på sig igen (nåja, va ju i alla fall ett nytt ställ Hanna och du klär ju fantastiskt bra i grönt) Sandra kommer in på högerkanten och andra halvlek drar igång. Det fanns farhågor om att hemmalaget skulle få förnyad energi efter det sena reduceringsmålet och därför var det extra skönt när Karin spelar fram en helt ren Jennie i straffområdet som från i stort sätt ingen distans alls kan lägga in bollen helt otagbart för hemmakeepern och punktera matchen. Målet gav oss bra arbetsro och även om hemmalaget aldrig gav indikationer på att ge upp blev dom ändå relativt modstulna och vi kunde skapa en uppsjö bra lägen i andra halvlek. Corre och Felicia kom in istället för Linn och Julia och Corre behövde bara några minuter på planen innan hon tog en 50 meters löpning och avrundade med att distinkt nicka in Karins inlägg. Ett klassmål och tillika Corres första a-lagsmål. Karin hinner utöka ledningen ytterligare efter ett fint förarbete av Maja innan det är dags för matchen delikatess. Karin blir nerdragen till vänster strax utanför straffområdet och denna gången var det inga tvivel om att det var skottdistans. Carro stegar upp och chipskjuter bollen klockrent i det bortre krysset. Dagens sista och snyggaste mål. Hemmalaget står faktiskt för en uppryckning i slutskedet av matchen då vi kopplar av lite för mycket och det är en egenskap som både är beundransvärd och värd att ta i beaktning inför veckans returmöte. En oerhört skön vinst i en av de absolut tuffaste bortamatcherna vi har i år.

Bäst i Orust idag:

3p – Annelie Antonsson, mittbacksgeneralen var länge otillgänglig för spel idag men löste det med jobbet i sista stund och det är väl väldigt glada för idag. Annelie va fantastiskt bra idag, styrde försvaret med järnhand och helt omutbar i närkampsspelet.

2p – Lina Albertsson, står för ännu en imponerande insats på mitten, det lilla rivjärnet är helt grym på att vinna sina dueller på mitten och försöker alltid fördela kloka bollar. Idag hade hon dessutom bra fart i djupled.

1p – Linn Rutgersson, får starta på ny position idag, löser det väldigt bra. Står förvisso för några felpass men gör sig hela tiden spelbar och vill alltid ha boll. Vågade gå offensivt från sin högerback och gav oss en dimension till i anfallsspelet.

Se Carros 1-7 mål

1 min. ÅB, avslut på mål som målvakten tar lätt
7 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
10 min. Jennie S, avslut på mål som målvakten tar lätt
15 min. Maja J, avslut utanför, vänster om målet
15 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
18 min. Julia Sk, avslut utanför, vänster om målet
19 min. Jennie S, avslut på mål som målvakten tar lätt
21 min. ÅB, farligt avslut strax över ribban
27 min. !!! MÅL 1-0, Hanna O. Assist: Julia Sk
28 min. !!! MÅL 2-0, Karin F. Assist: Maja J
30 min. HÖRNA vänster
31 min. Karin F, avslut i högra stolpen
32 min. HÖRNA vänster
33 min. Julia Sk, avslut utanför, vänster om målet
38 min. !!! MÅL 3-0, Carro O. Assist: Woody
39 min. Jennie S, farligt avslut strax utanför högra stolpen
39 min. Jennie S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
44 min. HÖRNA vänster
45 min. !!! MÅL 3-1, ÅB skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Sandra R in - Lollo ut
48 min. Maja J, farligt avslut strax utanför högra stolpen
50 min. Carro O, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
50 min. Karin F, avslut, över målet
51 min. !!! MÅL 4-1, Jennie S. Assist: Karin F
52 min. ÅB, avslut utanför, höger om målet
54 min. Maja J, farligt avslut strax utanför högra stolpen
54 min. Maja J, farligt avslut som blockas av en spelare
56 min. Jennie S, farligt avslut som blockas av en spelare
58 min. Sandra R, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Jennie S, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Lina A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
62 min. ÅB, farligt avslut som blockas av en spelare
62 min. ÅB, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
62 min. HÖRNA höger
63 min. ÅB, avslut utanför, höger om målet
63 min. BYTE Cornelia H in - Linn R ut
64 min. HÖRNA vänster
66 min. HÖRNA vänster
67 min. HÖRNA höger
69 min. !!! MÅL 5-1, Cornelia H. Assist: Karin F
69 min. BYTE Felicia S in - Julia Sk ut
70 min. Maja J, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
76 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
77 min. !!! MÅL 6-1, Karin F. Assist: Maja J
77 min. Maja J, farligt avslut strax över ribban
79 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
81 min. !!! MÅL 7-1, Carro O. Assist: 0
82 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)