2-5
 (1-2)
Orust FC

Bullarens GOIF - Orust FC

Mitt i veckan match borta mot Bullarens GOIF. Vi hade mindre trevliga minnen från Kvännevi IP från fjolårets säsong då vi kryssade här i en mindre bra tillställning. Bullaren som vi hade som en toppkonkurrent inför serien har dock inlett svagt med 2 segrar och 3 förluster men vi tänkte inte ge dom någon form av underskattning för den sakens skull.

Första halvlek: (1-2)
Tidigare under dagen får vi beskedet vi inte ville höra från Elin, hennes korsband är av och hon hamnar på en redan på tok för väl tilltagen skadelista i laget. På uppvärmningen låser sig Miccans knä och även hon tvingas utgå. Turligt nog för vår del är Lollo på plats för att kolla matchen, hon slängs in på fogis och får raggat tag i ett par fotbollspjux. Uppvärmning är överskattat och Lollo stegar rakt ut till matchstart. Man vet inte längre om man ska skratta eller gråta gällande vår skadestatistik det senaste och självklart är det inte den här uppladdningen vi hade behövt inför en så pass viktig match.
Hursomhelst, domaren sätter pipan i mun och matchen är igång. Hemmalaget börjar helt klart bäst och pressar oss högt i banan innan vi hunnit komma in i matchen. Vi har snackat innan om vikten av att hitta vinkel på våra djupledsbollar men inledningsvis envisas vi ändå med ett par raka djupledsbollar som hemmalaget inte har några problem med att avvärja. När vi hittar ut på kanterna skapar vi farligheter. Bäst chans får Stenman redan efter några minuters spel på en fin omställning från vår sida, dessvärre går hennes avslut via ribban ut. Våra anfall är dock kortlivade och det är som sagt hemmalaget som ser piggast ut. Dom vinner kampen om i stort sätt alla andrabollar och får rätt bra tryck på oss stundtals. Vår backlinje får inledningsvis bekänna rejält med färg och står för en gedigen insats. Efter ca 20 spelade minuter tar hemmalaget rättvist ledningen, sättet som målet kommer på är dock lite irriterande, vi slarvar på ett längre uppspel som studsar igenom vårt mittfält och Bullarens bästa målskytt kan friställas med en enkel djupledspass. Lollo kommer ut bra och är på avslutet men lyckas inte helt avvärja bollen som letar sig in mål. Ganska snart efter målet räddar Lollo ett distansskott genom att hoppa bakåt och slå bollen upp i underkant ribba. En helt klart matchavgörande räddning. Ett 2-0 underläge där och det kan ha varit ett för stort hål att klättra upp ur. Istället får vi lite marginaler med oss då vi i 35e matchminuten för en högerhörna som Oscarsson når högst på, detta avslut går även det via målvakten i ribban men denna gång letar som bollen in i mål och kvitteringen är ett faktum. Vi får tillbaks en hel del energi från målet och höjer vårt spel avsevärt och bara minuter efter kvitteringen fångar Maja upp en dålig utspark och spelar fram till Karin som med dryga 30 meter kvar till mål uppfattar att målvakten är långt ut och drar på en riktig pärla som seglar in otagbart bakom hemmakeepern. Vild glädje utbrister och det känns jävligt gött även på bänken!

Andra halvlek: (2-5)
Vi går in som ett helt annat lag i andra halvlek, vi har hunnit smälta allt som hänt under dagen och har krigat oss tillbaks in i en på förhand riktigt tuff bortamatch. Vi spelar ut på ett helt annat sätt och tar över taktpinnen på plan. Hemmalaget har helt klart mattats av sitt eget tempo i första halvlek och vi hittar mer yta att spela boll på. Karin som är glödhet i år hinner bränna ett friläge innan hon placerar in 1-3 läckert framspelad av Carro. Sedan fullbordar hon sitt hattrick några minuter senare efter att ha trollat bort sin försvarare i boxen och behärskat tryckt in bollen i maskorna. Sandra och Linn kommer in i spel till förmån för Stenman och Lina. Vi fortsätter skapa bra lägen för oss själva men det gällde att hela tiden va på tårna för detta va en riktigt fysisk tillställning med många tuffa närkamper och en hel del frisparkar. Vi står upp exemplariskt i det fysiska spelet och visar att vi behärskar det precis lika bra som finliret. Dock har vi en period i andra då vi kopplar av lite för mycket och det kan man inte göra mot ett lag som Bullaren, det kvittar om dom så ligger under med 10 bollar, det här är ett gäng som krigar in på mållinjen oavsett förutsättningar. Det fick vi befara då hemmalaget reducerar till 2-4 i 70e matchminuten. Intensiteten höjs och turligt nog har vi kraft nog att höjas med den. Oscarsson tvingas byta och Lina kommer tillbaks in i spel. Innan det hinner bli någon nerv i matchen stänger Maja tillställningen genom att göra 2-5 i öppen kasse från nära håll efter ett riktigt bra högeranfall. Det var en fröjd att se tjejerna lira idag. Va absolut inte den bäst taktiskt genomförda matchen vi gjort men sättet vi tar oss tillbaks in i den här matchen och moralen vi visar är helt outstanding. Hela laget gör en helgjuten insats idag. Backlinjen fick verkligen jobba för brödfödan och Annelie har förmodligen lite skallebank idag efter alla nickdueller hon vann igår. Mittfältet och kantspringarna va lite trögstartade men kom igång ordentligt och till andra halvlek dominerade Hanna och Lina mittfältet totalt.

Kollar man tabellen ser det för tillfället inte ut att vara en speciellt tuff bortavinst men måste säga jag tycker tabellen ljuger, Bullaren är det tuffaste motståndet vi stött på hittills och dom tar sig till 11 avslut vilket är mer än dubbelt än vad något annat lag lyckats med hittills. Årets hittills skönaste 3poängare inkasserad!

Bäst i Orust idag:

3p – Louise Persson, ett enkelt val. Med 5 minuter till matchstart letar vi fortfarande utrustning till Lollo. 6 minuter senare står hon under match och joggar igång lite lätt på stället. Sedan står hon för ett par helt matchavgörande ingrepp och ger oss precis det lugnet vi behövde i den är matchen. Guldinsats.

2p – Julia Skoglund, kom till start trots nacksmärtor. Det var tur det var ”Jullan” va en gigant på egen planhalva idag. Skoningslös i närkampsspelet och gav resten av laget energi med sitt kroppsspråk.

1p – Karin From, är i sitt livs form? Förmodligen. Hattrick för andra matchen i rad och denna gång mot betydligt mer kvalificerat motstånd. Urstark i både närkampsspel och djupled. I den här formen ostoppbar.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
8 min. Stenman, avslut i ribban
9 min. Maja J, avslut, över målet
10 min. HÖRNA vänster
13 min. HÖRNA höger
14 min. Bullarn, farligt avslut strax utanför högra stolpen
14 min. HÖRNA vänster
15 min. Bullarn, avslut på mål som målvakten tar lätt
18 min. Carro O, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
18 min. !!! MÅL 0-1, Bullarn friläge, tidigt skott mitt i målet
19 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
19 min. Bullarn, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
21 min. Bullarn, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
22 min. HÖRNA höger
24 min. Stenman, avslut, över målet
25 min. Carro O, avslut strax över ribban
34 min. HÖRNA höger
35 min. !!! MÅL 1-1, Hanna O. Assist: Julia Sk
36 min. HÖRNA vänster
39 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
39 min. !!! MÅL 2-1, Karin F Assist: Maja J

47 min. Bullarn, farligt avslut som blockas av en spelare
48 min. Karin F, friläge, målvakten räddar
49 min. Julia Sk, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
52 min. Bullarn, avslut utanför, vänster om målet
54 min. !!! MÅL 3-1, Karin F. Assist: Carro O
57 min. Julia Sk, avslut utanför, höger om målet
58 min. !!! MÅL 4-1, Karin F. Assist: Maja J
60 min. Carro O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
62 min. HÖRNA höger
62 min. Carro O, avslut utanför, höger om målet
63 min. BYTE Sandra R in - Lina A ut
63 min. BYTE Linn R in - Stenman ut
63 min. HÖRNA vänster
64 min. Bullarn, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
65 min. Maja J, farligt avslut strax över ribban
69 min. Bullarn, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
72 min. !!! MÅL 4-2, Bullarn friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
73 min. BYTE Lina A in - Hanna O ut
75 min. Sandra R, avslut på mål som målvakten tar lätt
77 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
80 min. !!! MÅL 5-2, Maja J. Assist: Karin F
82 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
83 min. HÖRNA höger
84 min. Karin F, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
86 min. Sandra R, farligt avslut strax över ribban
92 min. Bullarn, avslut på mål som målvakten tar lätt

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)