Orust FC

Vallens Ulag - Orust FC

Game day nummer tre. Denna lördag stod Vallens Ulag för motståndet och det var både första gången i serien vi möter ett andra lag och första bortamatchen i seriespel för vår del.

Första halvlek: (1-7)
Vallens Ulag hade fram till dagens match inte lyckats skrapa ihop nåt poäng i serien och vi visste väl egentligen väldigt lite om hur dom spelade så vi utgick mer ifrån hur dom vanligtvis vill spela med sitt a-lag och räknade med att dom skulle vilja rulla bollen i uppspelsfas och inte slå speciellt mycket långbollar. Vi pratar innan om vikten av att behålla fokus och göra jobbet som mot vilket annat lag som helst och med facit i hand klarade vi det med bravur. Inledningsvis var det inga större överraskningar, hemmalaget hade ambitioner om att rulla boll ifrån backlinjen och spelade med en ensam forward som slet på bra i pressen. Vi har dock inga direkta svårigheter med att erövra boll i deras uppspelsfas och har som oftast rätt bra yta att spela bollen i djupled på. Vi kommer runt bra på högerkanten och kommer till några bra inlägg inledningsvis. Maja J får ett par bra chanser att trycka dit ettan men siktet va inte inställt från start. Det dröjer till matchminut 9 innan nollan är spräckt. Karin spelar fram Elin utanför straffområdet som tar sig en dribblingsräd in i boxen där hon får anstränga sig rejält för att vrida upp kroppen för att kunna rulla in den med högern, men hon gör inga misstag och ledningen är ett faktum. Sju minuter senare har Elin fastställt sitt äkta hattrick (3mål i rad i samma halvlek), sorgligt nog fastnar hon med foten i konstgräset i landningen efter sitt tredje mål och vrider knäet så illa att hon får spendera resten av lördagen på sjukhus. Det blir ett långt avbrott i matchen och när den väl är igång igen fortsätter vi att skapa bra med lägen och gör ett par baljor till innan hemmalaget får reducerat till 1-5. Det var ett moment av oskärpa från vår sida där vi tappar ett par fifty/fifty lägen och står lite på hälarna. Inte helt konstigt kanske med tanke på hur matchen sett ut. Vi reser oss omedelbart och Karin dunkar in både 1-6 och 1-7 innan halvleken är över.

Andra halvek: (1-12)
Man kan juh tro att det är tjo och tjim i omklädningsrummet när man leder med 6 bollar i halvtid men det va ingen vidare stämning i vårt. Alla matchskador vi åkt på det senaste sätter förstås sina spår och det var svårt att skaka av sig. Vi gör dock ett helhjärtat försök med just det, Maja V och Felicia kommer in direkt från start i andra (Sandra hoppade in i första när Elin bars ut) och vi får in lite ny energi och spellust. Just Maja V visar tidigt att hon är på spelhumör med dagens snyggaste balja. I dålig vinkel och med rejält avstånd till mål trycker hon på en redig vrist från sin högerkant som via målvaktens bortre stolpe hittar nätmaskorna, ett hyfsat första mål i a-lagströjan för denna talang. Vi fortsätter och producera och visar upp härlig fantasi i anfallsspelet. Inte minst från våra forwards som klackskarvar, letar väggspel och utmanar hela halvleken. Vi har bra inlägg och fasta matchen igenom men tror inte vi lyckas trycka dit ett enda inlägg trots att det är bra kvalité på dom. Tillslut tröttnar Julia som hörnläggare på att ingen gör mål på hennes hörnor och börjar dra dom direkt på mål. Först nekas hon av en rejäl ribbträff och på hörnan efter sätter hon dit den riktigt snyggt men målet blir bortdömt efter ojustheter mot målvakten. Stenman och Carro som fick kliva av i halvtid kommer tillbaks in i spel runt matchminut 65. Carro som startade matchen som högerback kommer in på sin vanliga position på innermitt och visade omgående att hon hade bra med spring kvar i bena. Vi fick ytterligare en dimension i anfallsspelet då vi fick en innermittfältare som konstant ville ta djupledslöpningar och hitta väggspel med forwards. På ett mycket vackert anfall där återigen Karin står som framspelare får Carro ett kanonläge helt ensam med målvakt i boxen. Avslutet går mellan bena på målvakten och slutresultatet 1-12 fastställs.

Förstås kul att få chansen att spela ut offensivt på det här sättet men det är klart att ännu en rejäl skada på match är rejält med smolk i bägaren. Vi lider med Elin och alla andra den senaste tiden som skadat sig på match och hoppas se er back in action så snart som det är fysiskt möjligt!

Bäst i Orust FC för dagen:

3p – Karin From, matchens lirare för andra gången i rad. Inte mycket att snacka om 3 mål 4 assist och utöver det inblandad i det mesta farligheter offensivt. Går från klarhet till klarhet.

2p – Lina Albertsson, har kommit igång bra på mittfältet, med sina aviga framspelningar sätter hon sina lagkamrater i klockrena lägen. Slarvar aldrig heller i defensiven och hade en fantastiskt bra passningsprocent idag.

1p – Caroline Ohlsson, läser spelet på ett exemplariskt sätt från sin högerback då hon kliver upp och bryter upp spel högt i banan. Kommer även in på IM i andra halvlek och bidrar med ett fantastiskt bra kombinations och djupledsspel.

1 min. Hanna O, farligt avslut som blockas av en spelare
1 min. Karin F, avslut utanför, höger om målet
2 min. Maja J, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
8 min. !!! MÅL 1-0, Elin N. Assist: Karin F
10 min. !!! MÅL 2-0, Elin N. Assist: Karin F
15 min. !!! MÅL 3-0, Elin N. Assist: Lina A
25 min. BYTE Sandra R in - Elin N ut
25 min. HÖRNA höger
26 min. !!! MÅL 4-0, Sandra R. Assist: Lina A
30 min. !!! MÅL 5-0, Maja J. Assist: Karin F
35 min. !!! MÅL 5-1, Vallen långskott strax under ribban
35 min. Karin F, farligt avslut strax över ribban
37 min. HÖRNA vänster
39 min. !!! MÅL 6-1, Karin F. Assist: Lina A
40 min. HÖRNA höger
41 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
44 min. HÖRNA höger
46 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
46 min. Maja J, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
48 min. Julia Sk, avslut utanför, vänster om målet
52 min. !!! MÅL 7-1, Karin F. Assist: Stenman

ANDRA HALVLEK, minut för minut
45 min. BYTE Maja V in - Stenman ut
45 min. BYTE Felicia S in - Carro O ut
46 min. HÖRNA höger
47 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt
48 min. Maja J, farligt avslut som blockas av en spelare
48 min. HÖRNA höger
51 min. HÖRNA höger
51 min. Vallen, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
53 min. !!! MÅL 8-1, Maja V. Assist: Hanna O
54 min. HÖRNA höger
57 min. Maja V, farligt avslut som blockas av en spelare
57 min. !!! MÅL 9-1, Karin F. Assist: Maja V
59 min. HÖRNA höger
61 min. Vallen, avslut på mål som målvakten tar lätt
63 min. HÖRNA vänster
63 min. Sandra R, avslut på mål som målvakten tar lätt
67 min. Hanna O, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
67 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
67 min. !!! MÅL 10-1, Maja J. Assist: Hanna O
68 min. BYTE Carro O in - Lina A ut
68 min. BYTE Stenman in - Maja J ut
69 min. Karin F, avslut utanför, vänster om målet
71 min. !!! MÅL 11-1, Stenman. Assist: Sandra R
75 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
75 min. Felicia S, avslut, över målet
76 min. !!! MÅL 12-1, Carro O. Assist: Karin F
78 min. HÖRNA vänster
81 min. Maja V, avslut, över målet
84 min. HÖRNA höger
85 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
85 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
89 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)