Tjörns DFF

Oavgjort i derbyt

Äntligen premiärdags! För motståndet stod förra årets division 3 suveräner Tjörns DFF. Vi tyckte oss ha bra koll på vårt derbymotstånd och trots ett ihärdigt regnande under dagen tycktes det bli helt okey väder till matchstart.

Första halvlek: 1-0
En premiär är en premiär och den här kvällen var verkligen inget undantag. Att våra gäster hade stor respekt gick det dock inte att ta miste på, Tjörn drog sig för att trycka upp sin backlinje och så fort dom tappade boll va i stort sätt hela laget med hem på rätt sida inom loppet av ett par sekunder. Vi var självklart lite tagna av stunden och det syntes som oftast i vårt passningsspel, vi ville slå den avgörande passningen i stort sätt hela tiden och det var långt ifrån varje gång det fungerade. Ett par gånger satt dock djupledsbollarna på direkten och då skapade vi även en hel del farligheter. Inom loppet av de första 10 minuterna har vi redan hunnit med att ha ett mål bortdömt samt två straffsituationer (ska tilläggas att även vi kunde fått en straff emot oss inledningsvis på en rätt solklar hands). Matchen börjar sätta sig efter en kvart ungefär och vi känns ruskigt stabila. Även om passningsspelet blir lite drabbat av premiärnerver så är det tvärtemot med närkampsspelet. Vi gör i särklass vår bästa fysiska halvlek för säsongen. Gästernas offensiva trio får inget utrymme att trilla boll överhuvudtaget och vi ligger på dom som iglar i defensiven. Alla hjälps åt och tar sitt ansvar och det fungerade strålande. Även offensivt börjar vi hota på en mer regelbunden och strukturerad basis, vi vågar låta bollen rulla mer inom laget innan vi sätter den i djupled på kanterna och således kommer vi till en uppsjö bra inläggslägen där vi förstås hade velat ha med oss ett par bollar till. Ledningsmålet kommer i den 28e matchminuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet där Karin snurrar runt med boll ett par varv och får fram bollen till Carro som inte tvekar utan sular till en redig vrist som målvakten bara kunde känna vinddraget ifrån. Oerhört skönt att få in årets första seriemål och det kändes som att vi skulle kunna rycka ifrån rätt så snart. Det blev dessvärre ingen ketchupeffekt av målet och vi hade fortfarande väldiga problem att få bollen över mållinjen. Gästerna dock förstås sitt defensiva ansvar och krigade friskt på egna planhalvan men vi kom ändå till några riktigt bra målchanser till där vi behöver vara lite mer effektiva.

Andra halvlek: 1-1
Vi är väldigt nöjda med dom första 45, vi kan juh givetvis enas om att vi borde haft ledningen med ett par bollar till men är eniga om att vi ska försöka punktera matchen i andra så att inte gästerna kan spela på hoppet av ett kvitteringsmål hela matchen. Dessvärre för vår del får vi inte spelet att stämma på samma sätt i andra. Vi kommer inte lika ofta till lika heta lägen som i första och gästerna tillåts ha boll i lite längre sejourer. Kvitteringen kommer som en rejäl kalldusch i 57e matchminuten efter ett längre anfall där deras bästa målskytt lämnas ensam i vår box och kan lägga bollen till rätta innan hon kyligt placerar in den i bortre burgaveln. Vi försöker svara upp direkt efter kvitteringen och bara minuter efter målet är vi oerhört nära att ta ledningen 3 gånger om. Först är det Julia Skoglund som drar ett distansskott i underkant ribba, bollen studsar via målvakt ut till en framrusande Elin helt ren i offensivt straffområde och hon får dock ingen riktigt ordning på studsen och avslutet på halvvolley går utanför. Minuten efter får vi en högerhörna som Julia lägger på första ytan där återigen Elin dyker upp och hugger på ett tillslag, denna gång på helvolley. Avslutet är bra men går för mycket rakt på mål och målvakten kan reflexrädda. Detta var i särklass andra halvleks tre vassaste chanser. Vi byter in först Lina, sen Linda och även Felicia för att få lite förnyad energi på plan men inget hjälper dessvärre. Gästerna har förstås inga som helst problem att kriga fram till slutsignal när dom har ett resultat att försvara och vi mustar inte riktigt med någon slutforcering överhuvudtaget. Sista 10 är väl egentligen matchens sämsta minuter och tillställningen slutar 1-1.

Topp tre i Orust:

3p – Julia Stenman, en frisk fläkt på sin högerkant. Malde ner två ytterbackar och slog om till fullpress på ett exemplariskt manér. Kom till flertalet riktigt bra inlägg och det ser väldigt bra ut inför kommande matcher.

2p – Caroline Ohlsson, kapten ”Carro” startade säsongen på bästa sätt. Grym i positionsspelet på mitten, börjar bli kusligt bra på att erövra tappade bollar och fick spetsa sin prestation med ett riktigt klassmål.

1p – Johanna Skoglund, andra riktigt bra matchen för ”Woody” på en och samma vecka. Bra i huvudspelet, rejält distinkta uppspel på backen och omutbar i närkampsspelet.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
2 min. Maja J, friläge, målvakten räddar
12 min. Elin N, farligt avslut som blockas av en spelare
14 min. Hanna O, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
15 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. HÖRNA höger
19 min. Hanna O, avslut utanför, vänster om målet
24 min. HÖRNA vänster
25 min. Karin F, avslut, över målet
26 min. !!! MÅL 1-0, Carro O. Assist: Karin F
27 min. Elin N, avslut på mål som målvakten tar lätt
27 min. Elin N, avslut utanför, höger om målet
34 min. Karin F, farligt avslut strax utanför högra stolpen
35 min. Elin N, farligt avslut strax över ribban
36 min. Elin N, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
37 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
40 min. Karin F, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
41 min. TDFF, avslut på mål som målvakten tar lätt
44 min. TDFF, avslut, över målet

ANDRA HALVLEK, minut för minut
46 min. Julia Sk, avslut på mål som målvakten tar lätt
50 min. Maja J, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
52 min. Elin N, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
53 min. Elin N, avslut utanför, höger om målet
56 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
57 min. !!! MÅL 1-1, TDFF friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
57 min. BYTE Lina A in - Maja J ut
59 min. Julia Sk, avslut i ribban
59 min. Elin N, farligt avslut strax utanför högra stolpen
60 min. Elin N, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
66 min. Carro O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
67 min. BYTE Linda D in - Annelie A ut
67 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
70 min. Hanna O, avslut utanför, höger om målet
74 min. HÖRNA höger
77 min. BYTE Felicia S in - Karin F ut
82 min. Elin N, avslut på mål som målvakten tar lätt
83 min. BYTE Maja J in - Hanna O ut
85 min. Lina A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
87 min. VARNING Carro O
90 min. HÖRNA vänster

AVSLUT I MÅL (1:a halvlek-2:a halvlek =90 min)