3-5
 (0-4)

Träningslägret började med en vinst

Träningslägret på Dyrön började med en match mot Zenith på Röavallen i Skärhamn. Vi ställde upp med i stort sett två lag, ett i första och åtta nya utespelare in i andra.

Zenith var det laget som började bäst, men jag vill väl inte påstå att det var något skönspel av högre kvalité. Det kändes som vi hade god kontroll på dem när de började närma sig vårat straffområde. Tjugo minuter in i matchen får vi till en mönster spelvändning. Bollen går från vårt mittfält ut till Joanna som slår ett perfekt inlägg till Karin och så var det 1-0.

En stund senare är Karin inblandad i vårt andra mål, den här gången som framspelare. Ett litet lätt väggspel med Maja V på vänsterkanten och Maja får en jätte yta. Hon rycker ifrån sina försvarare och lägger in bollen välplacerat innanför första stolpen.

Trean kom på en hörna av Julia Skoglund, Frida D står välplacerad och kan näta för första gången i A-laget. Tio minuter senare var det dags för Frida igen, åter igen står hon rätt när hon får bollen av Karin. Ett distinkt avslut och 4-0.

I andra bytte vi in åtta nya fräscha spelare, så nu skulle det bli åka av. Men ack vad man bedrog sig, vi hade inte mycket till eget spel alls. Mestadels var det max en till två passningar innan långbollen kom. Nu fick vi visserligen hängt in en balja genom Maja J men samtidigt släpper vi in tre denna halvlek.

Om man sammanfattar halvlekarna så fungerade press spelet sådär i första men framför mål var det kanon. I andra kan man vända på det hela, halvpressen funkade bra men i straffområdet var det inte lika bra. Men en seger är en seger och det kan ingen ta ifrån oss.

Laget 1:a halvlek