Gilleby Konstgräs 2016-04-12
16-0
 (9-0)

Vi är vidare i DM

Sista gruppspelsmatchen i DM och tillika genrep inför seriestarten på fredag. Motståndet var Stångenäs AIS och matchen skulle egentligen spelats i fredags. Stångenäs fick dock inte ihop lag då och matchen blev flyttad. Förutsättningarna var enkla, vi behövde vinna för att gå vidare ur gruppen.

Första halvlek: 9-0
Känslan inför match var god, vi hade merparten av truppen tillgängliga och hela (förutom på målvaktsfronten där vi fick ringa in Filippa i mål på matchdag). Solen strålade på Tavlebord och det blåste inte full storm. Att vårt motstånd hade fått kämpa för att få ihop lag även idag rådde det inga större tvivel om då dom kom till start med exakt 11 spelare och man kunde på förhand ana att dom skulle få det relativt tufft under kvällen.
Redan efter 2 minuter tar vi ledningen och sen rullar det på. Vi har tydliga fokuspunkter inför match som jag tycker vi löser på ett bra sätt. Det är inte helt lätt att hålla fokus när man leder med 5 bollar efter 20 minuter och det blir lätt att man börjar maska lite i jobbet utan boll men här tycker jag vi gör ett exemplariskt jobb och pushar varandra till att ligga rätt i positioner och träna på det vi behövde. Stångenäs kämpar på efter förmåga men det är förstås inte en speciellt kul matchbild för dom. Det hela blir inte bättre när en av deras innermittfältare tvingas kliva av en stund i första efter en smäll mot huvudet, turligt nog kan hon efter en stunds vila fortsätta spela.

Andra halvlek: 16-0
Vi försöker justera ett par detaljer i halvtid men andra halvlek blev ändå inte en lika strukturerad tillställning och gästerna är redan från start rätt så resignerade inför uppgiften så istället för att träna positionsspel fick vi istället träna på bollinnehav. Detta gör vi på ett övertygande sätt, tycker vi har kraftfulla spelvändningar där gästerna inte alls hinner flytta över och vi kommer hela matchen igenom både på höger och vänsterkanten. Spelet med boll är riktigt bra sista 45 och vi har ett större tålamod med avgörande passningar och många spelare som vill delta i spelet vilket förstås gör det betydligt enklare att rulla boll. Det finns förstås mängder med godbitar att plocka med sig från denna match, vi gör en hel del läckra mål där vi hittar bra samspel och värderar helt rätt. Vi hoppas förstås att gästerna får igång lite fler spelare till sin seriestart och önskar dom lycka till i år. För vår del väntar nu en semifinal i DM och framförallt en sprudlande seriepremiär på fredag mot våra Ö-grannar Tjörns DFF.

Bästa spelare i Orust:
Johanna ”Woody” Skoglund – En felfri insats, vann sina nickdueller, tog bra speldjup, vågade trycka på i offensiva räder och hittade gång på gång riktigt fina uppspel på backen till sin yttermittfältare. Hemvändarens hittills i särklass bästa match.

0 min. Hörna G-S Orust FC från höger
3 min. !!! MÅL 1-0, Maja J närskott högra delen av målet. Assist: Elin N
4 min. !!! MÅL 2-0, Maja J närskott vänstra delen av målet. Assist: Stenman
7 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
8 min. !!! MÅL 3-0, Hanna O nick strax under ribban. Assist: Julia Sk
9 min. !!! MÅL 4-0, Elin N närskott högra delen av målet. Assist: Hanna O
14 min. Maja J, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
14 min. Hanna O, avslut i vänstra stolpen
14 min. Elin N, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
20 min. !!! MÅL 5-0, Elin N skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen. Assist: Hanna O
22 min. Lina A, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
25 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
27 min. Stenman, avslut på mål som målvakten tar lätt
27 min. Maja J, friläge, avslut utanför
27 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
33 min. Hanna O, friläge, målvakten räddar
33 min. Hanna O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
35 min. !!! MÅL 6-0, Elin N närskott mitt i målet. Assist: Hanna O
36 min. !!! MÅL 7-0, Hanna O slår in en retur strax innanför högra stolpen. Assist: Elin N
38 min. Hanna O, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
39 min. Elin N, farligt avslut strax utanför högra stolpen
43 min. !!! MÅL 8-0, Hanna O skjuter in bollen mitt i målet. Assist: Carro O
44 min. !!! MÅL 9-0, Carro O skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Lina A

48 min. !!! MÅL 10-0, Hanna O friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: -----
49 min. SAIS, avslut på mål som målvakten tar lätt
53 min. !!! MÅL 11-0, Elin N friläge, tidigt skott vänstra delen av målet. Assist: Hanna O
55 min. Elin N, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
57 min. Annelie A, avslut utanför, höger om målet
60 min. !!! MÅL 12-0, Elin N skjuter in bollen högra delen av målet. Assist: Maja J
61 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
64 min. Elin N, avslut på mål som målvakten tar lätt
64 min. !!! MÅL 13-0, Maja J närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: -
65 min. BYTE Cecilia E in - Carro O ut
66 min. Maja J, avslut utanför, höger om målet
66 min. Maja J, friläge, målvakten räddar
67 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
68 min. BYTE Karin F in - Hanna O ut
68 min. Stenman, avslut utanför, vänster om målet
70 min. !!! MÅL 14-0, Elin N skjuter in bollen högra delen av målet. Assist: Karin F
73 min. !!! MÅL 15-0, Karin F skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen. Assist: Stenman
74 min. Elin N, friläge, målvakten räddar
78 min. BYTE Linda D in - Joanna J ut
79 min. Karin F, farligt avslut som blockas av en spelare
80 min. Hörna G-S Orust FC från höger
81 min. Annelie A, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
82 min. SAIS, avslut, över målet
84 min. !!! MÅL 16-0, Karin F skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Elin N
87 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
87 min. Hörna G-S Orust FC från höger