4-3
 (2-0)
IK Rössö

Tre härliga poäng och ett hattrick

Idag var det gräspremiär på Lövängens IP. Det brukar vara lite ovant första gången man går ut, men det märktes då inte. Redan från start visade vi var skåpet skulle stå och det dröjde inte länge förrän Stenhård hade gjort 1-0 på en fin djupledsboll från Lisa L. Efter dryga kvarten var Karin nära att öka på ledningen, då hon hade ett rungande skott i ribban. Tvåan skulle dock komma i anfallet efter. Lina bara höll i och höll i med passningen och bara väntade att Stenhård skulle komma i rätt läge. När passningen kom var det bara att lägga in bollen i mål på friläget.
Får säga att vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Gästerna hade t.o.m. svårt att få till något som liknade anfall.

Vet inte riktigt vad det var som hände i andra, det kändes som vi var lika taggade som till matchstart men något gick fel. Det största felet var väl att Rössö reducerade redan två minuter in i halvleken. Detta gjorde att de fick en energi kick och började skapa farligheter mot oss.

En olycka kommer sällan ensam brukar man säga, och det stämde. För strax efter målet åkte Camilla på en sträckning i låret och fick utgå. Inget ont om Julia S som fick ställa sig i mål, men att bli av med en rutinerad målvakt svider. Samtidigt tappade vi Julias spel ute som var fem stjärnigt idag. Två minuter efter bytet var det dags för kvittering, på ett friläge.

Nu var vi riktigt illa ute, vi hade visserligen några bra hörnor. Rössö matade sina djupledsbollar i medvinden och tvingade Julia att göra en friläges räddning. Tyvärr behöll de bollen i anfallet och kunde göra 2-3.

När knappa tjugo kvar av matchen ändrade vi om lite och började skapa igen. På en hörna från Linnéa i 86:e skarvnickade Karin (?) bollen stenhårt mot mål. Målvakten flaxade till och gör en kanonräddning men lyckades inte hålla den utan lämnade retur. Maja V var kvickt framme och med ren vilja tryckte in bollen i mål. Segermålet och ett fullbordat hattrick gjorde Stenhård då hon fick en underbar djupledsboll av Karin. Strax innan var Karin så när att måla när hon hade ett kanonskott som strök stolpens utsida.

När klockan började gå upp mot 94 tyckte man att det borde vara dags att blåsa av matchen. Nu hade domaren järnkoll på tiden efter ett par skador så det var bara att gilla läget. Jag för står att Jula gjorde detta med ett stort leende när hon nöp ett friläge framför fötterna på en Rössö spelare just i sista matchminuten.

Tongivande spelare idag var givetvis Hanna med sitt hattrick, Karin med sin blick för spelet och sitt oerhörda slit och Annelie som styrde och ställde där bak. En gäng extra poäng till Julia S med, dels för hennes spel men framför allt för hon hoppade in mellan stolparna och var kanon även där.

0-0-1-1 Jenny B

3 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
3 min. Maja V, farligt avslut strax över ribban
7 min. !!! MÅL 1-0, Stenhård närskott vänstra delen av målet. Assist: Lisa L
8 min. Karin, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
11 min. Hörna G-S Orust FC från höger
12 min. Linnéa, avslut på mål som målvakten tar lätt
16 min. Karin, avslut i ribban
16 min. Hörna G-S Orust FC från höger
17 min. Stenhård, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
17 min. !!! MÅL 2-0, Stenhård slår in en retur strax innanför högra stolpen. Assist: Lina A
23 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
26 min. Linnéa, avslut utanför, höger om målet
27 min. BYTE Jenny B in - Maja V ut
28 min. Stenhård, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
28 min. Hörna G-S Orust FC från höger
30 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
34 min. Rössö, avslut, över målet
36 min. Julia, avslut på mål som målvakten tar lätt
38 min. Hörna G-S Orust FC från höger
41 min. Hörna G-S Orust FC från höger
42 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
44 min. Hörna G-S Orust FC från vänster

45 min. BYTE Frida D in - Rebecca ut
47 min. !!! MÅL 2-1, Rössö närskott i högra krysset
49 min. Jenny B, farligt avslut strax utanför högra stolpen
52 min. BYTE Maja V in - Camilla ut
54 min. !!! MÅL 2-2, Rössö friläge, tidigt skott mitt i målet
59 min. Hörna G-S Orust FC från höger
63 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
65 min. Hörna G-S Orust FC från höger
69 min. Rössö, friläge, målvakten räddar
69 min. !!! MÅL 2-3, Rössö skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
72 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten tar lätt
76 min. Lina A, avslut på mål som målvakten tar lätt
80 min. VARNING Linnéa
83 min. Rössö, avslut, över målet
85 min. Hörna G-S Orust FC från höger
86 min. !!! MÅL 3-3, Maja V närskott mitt i målet. Assist: Karin
86 min. Karin, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
91 min. !!! MÅL 4-3, Stenhård friläge, tidigt skott mitt i målet. Assist: Karin
91 min. Karin, farligt avslut strax utanför högra stolpen
94 min. Rössö, friläge, målvakten räddar