Bullaren 2015-05-31
2-2
 (1-1)

Bullarens GOIF - G-S

Tredje matchen på en 8 dagars period och långt ifrån optimala förhållanden. Sommarvärmen lyser med sin frånvaro och en i stort sett konstant stormvind har tagit över västkusten. Dessutom hade Bullarens gräsplan tagit en hel del stryk, både av det senaste regnet samt av några skojfriska idioter som kört ”donuts” mitt på plan och förstört grästillväxten totalt.

Första halvlek: (1-1)
Vi pratar en hel del om förutsättningarna inför matchen, att vi vet om att planen är kass, vinden närmast outhärdlig och att det lutar åt att det kommer bli en riktig grismatch. Vi är medvetna om att hemmalaget kommer vara bättre än när vi mötte dom sist och att det mest kommer handla om vilka som vill vinna denna matchen mest. Något finlir är det inte snack om och att vi kommer behöva spela rakare och enklare än normalt. Oscarsson är fortsatt skadad och idag var det Hanna S tur att ta plats mellan stolparna i första halvlek. Jag tycker vi känns taggade i närkampsspelet direkt i matchinledningen. Vi skapar några halvchanser på vår vänsterkant där vi har en debutant i laget som gjorde en riktigt bra första halvlek. Dessvärre ser det inget vidare ut med det vi vart så fantastiskt bra på hittills i serien: defensiven, redan på Bullarens allra första tjongboll får vi problem och det skulle bara bli värre. Nästan varje gång bollen hamnar på vår planhalva lyckas hemmalaget ta sig till något halvläge och då är dom som oftast bara en eller två spelare med i offensiven. När vi vinner bollen på egen planhalva spelar vi dessutom på tok för svårt och tappar tillbaks långt över 50% av alla uppspelslägen. Vi skapar fortfarande framåt och det kostar en hel del energi för det känns som vi verkligen får kriga oss till de lägen vi skapar. Vi hotar rätt mycket i djupled, t.om centralt då hemmalagets målvakt spelar rätt mycket på linjen och inte kom ut så mycket. Vi tar ledningen efter 21 spelade minuter då Lotta snappar upp en utspark från hemmalaget och spelar bollen till Karin F som vänder bort sin mittback och stänker in den i målvaktens bortre hörn. En kanonskön ledning men väldigt långt ifrån att vara avgjort. Istället för att höja oss efter målet slappnar vi av. Lägena vi skapat inledningsvis hade vi krigat oss till och nu verkade vi inte alls lika sugna på att ta kampen. Hemmalaget kommer tillbaks in i förarsätet och känner sig nog rätt bra med i matchen med tanke på att dom skapat farligheter på alla sina omställningar. Hanna i mål får bekänna färg och står för en väldigt kvalificerad räddning på ett av många långskottsförsök. På Bullarens kvittering är hon dock chanslös. Vi strular till det på egen planhalva och låter deras forward ta avslut i ett för bra läge samtidigt som Hanna är lite påväg ut ur mål. Avslutet studsar otagbart in i hennes bortre hörn och kvitteringen är ett faktum. Sista stunden i första handlar det mest om att rida ut stormen, vilket vi gör och går till halvtidsvila med ett mindre tryggt kryss.

Andra halvlek: 2-2
Vi gör lite ändringar i halvtidsvilan. Lotta drar på sig målvaktströjan och byter position rakt av med Stengårds. Frida kliver av till förmån för Linnea som kommer in som högerback. Jag har nog aldrig vart med om en match där vi kastat om så mycket i en backlinje under pågående spel som vi gjorde idag. Det inger förstås ingen trygghet att hålla på att laborera på det sättet men vi hade verkligen förtvivlat svårt att lösa Bullarens rätt mediokra uppspel och så fort deras forwards fick tag i bollen var det bara full fart rakt mot mål. Lotta får stå för några svettiga räddningar och gör så med bravur. På hemmalagets ledningsmål var hon dock tvungen att kapitulera. På en av många bra slagna hörnor går Lotta upp och vispar bort bollen med en näve, bollen går dessvärre på en framrusande spelare som kan forcera bollen precis över mållinjen. Vi gör två byten till, Vickan och Linnie kliver av och Joanna och Karin H kommer in. Vi försöker trycka på offensivt och skapar väl några helt okey lägen. Karin F får ett par fina skottlägen och vi har nåt inlägg som är väldigt bra slaget. Samtidigt känns det farligare varje gång hemmalaget gick på omställningar så vi fick löpa över stora ytor och hade svårt att få tryck på offensiv planhalva. Tiden börjar gå väldigt fort och vi går över på en trebackslinje och flyttar upp Maja på högerkanten samtidigt som Hanna S går in som en andra forward. Vi slår även om till helpress för att stressa hemmalaget mer i uppspelsfasen. Det händer inte speciellt mycket och hemmalaget får med sig rätt många döda bollar sista tio så det känns nästan som dom ska klara av att hålla sin ledning då vi lyckas få lite tryck på dom offensivt. Hanna S får bollen i straffområdet kollar upp och spelar bollen snett bak till en fristående Maja som mycket behärskat och kyligt rullar in kvitteringen med en bredsida. Matchuret står på 87 spelade minuter och vi gick för ett ledningsmål. Närmast kom dock hemmalaget på en omställning men deras forward sköt utanför. Matchen slutar 2-2 och detta var årets sämsta prestation från vår sida. Idag fungerade spelet utan boll inte överhuvudtaget och det är de vi har kunnat luta oss emot tidigare under säsongen när spelet med boll inte varit lika bra. Idag hade vi inget att luta oss emot och då såg vi ofta ut som ett gäng valpiga juniorer. Vi kommer i veckan utvärdera vår prestation och hitta tillbaks på rätt bana inför lördagens revanschmatch emot Åsebro/Brålanda. Räkna med ett ruskigt hungrigt G-S Orust FC på Lövängen då.

Topp tre idag, va förstås svårt då väldigt få spelare kom upp i sin normala nivå. Tre som dock utmärkte sig lite var:

3p - Lotta Larsson, tar plats mellan stolparna till andra halvlek och gör det helt brilliant. På målet är hon chanslös men i övrigt är hon helt hundraprocentig och hittar ett par räddningar på några avslut där jag i stort sätt redan noterat mål i protokollet.

2p - Maja Johansson, gör inte sin bästa match defensivt men visar en grym inställning matchen igenom och tar väldigt bra löpningar offensivt. Tar den jobbiga vägen runt sin försvarare som högerytter och visar prov på kyla när hon gör den livsviktiga kvitteringen i slutet.

1p - Julia Skoglund, en matchbild man på förhand tänkte passade Julia, med mycket kamp på mitten. Julia slet på bra, framförallt i sitt defensiva arbete där hon var omutbar att runda.

2 min. Bullarn, avslut, över målet
9 min. Bullarn, farligt avslut strax utanför högra stolpen
14 min. Bullarn, avslut på mål som målvakten tar lätt
14 min. Lotta L, avslut utanför, vänster om målet
15 min. Vickan, avslut på mål som målvakten tar lätt
16 min. Bullarn, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. Lotta L, avslut på mål som målvakten tar lätt
20 min. !!! MÅL 1-0, Karin F friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Lotta L
25 min. Linnie , avslut på mål som målvakten tar lätt
25 min. Bullarn, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
29 min. Carro O, avslut på mål som målvakten tar lätt
30 min. Hörna G-S Orust FC från höger
31 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
34 min. !!! MÅL 1-1, Bullarn lobbar bollen strax under ribban
36 min. Bullarn, farligt avslut som blockas av en spelare
38 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
38 min. Bullarn, friläge, avslut utanför
40 min. Linnie , avslut på mål som målvakten tar lätt
43 min. Bullarn, farligt avslut som blockas av en spelare

45 min. Målvaktsbyte Lotta L in i mål - Hanna S ut på högermitt
45 min. BYTE Linnea in - Frida N ut
46 min. Bullarn, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
47 min. Hörna Bullarn från höger
49 min. Bullarn, farligt avslut som blockas av en spelare
54 min. Hanna S, farligt avslut som blockas av en spelare
54 min. Hörna G-S Orust FC från höger
56 min. Bullarn, friläge, avslut utanför
60 min. Bullarn, friläge, målvakten räddar
60 min. Bullarn, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
60 min. Bullarn, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
67 min. Linnea, avslut på mål som målvakten tar lätt
68 min. BYTE Karin H in - Vickan ut
69 min. BYTE 0 in - 0 ut
69 min. Hörna Bullarn från vänster
69 min. !!! MÅL 1-2, Bullarn slår in en retur strax innanför högra stolpen
70 min. Linnie , farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
71 min. Karin F, avslut i högra stolpen
72 min. BYTE Joanna in - Linnie ut
75 min. Hörna G-S Orust FC från höger
76 min. Karin F, avslut, över målet
76 min. Karin F, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
78 min. Karin F, friläge, målvakten räddar
79 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
82 min. Bullarn, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
84 min. Hörna Bullarn från vänster
84 min. Karin F, avslut på mål som målvakten tar lätt
87 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
88 min. !!! MÅL 2-2, Maja S insida av foten strax innanför högra stolpen. Assist: 0
88 min. Bullarn, farligt avslut strax utanför högra stolpen